Zaposlenici PBZ-a skupili 65 kg plastičnih čepova, donirani Udruzi u Čakovec

Objavljeno 04.11.2019.
04 studenoga, 2019

Zaposlenici PBZ-a samoinicijativno su organizirali humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova. Prikupili su čak 65 kilograma te ih donirali Udruzi za oboljele od leukemije i limfoma Hrvatske u Čakovcu.

Zaposlenici Privredne banke Zagreb donirali su 65 kilograma plastičnih čepova Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske u Čakovcu. Prikupljeni čepovi bit će zamijenjeni za novac koji će pomoći u nabavi lijekova i drugih materijala potrebnih Udruzi.

Samostalna inicijativa radnika PBZ-a

Projekt sakupljanja čepova je samostalna inicijativa zaposlenika PBZ-a. U uredima u poslovnoj zgradi u Radničkoj postavljeni su „zeleni otoci“ za skupljanje čepova, a zaposlenicima PBZ-a u skupljanju su se pridružili i članovi njihovih obitelji.

Skupljanjem čepova nije ostvarena samo humanitarna svrha, nego se direktno potiče i briga za zdravlje okoliša, ali i nas koji u njemu živimo. Sama inicijativa sakupljanja čepova postoji već nekoliko godina – zaposlenici PBZ-a već su ranije donirali Udrugu te Društvo invalida Poreč.

Pomoć za koji je trebaju najviše 

Udruga oboljeli od leukemije i limfoma Hrvatske sustavno vodi brigu o osobama oboljelima od najtežih malignih bolesti.  Udruga pomaže u kupnji lijekova, transplantanata i medicinskih pomagala koje ne financira HZZO. U udruzi se također provode i studije, ispitivanja i istraživanja u suradnji s bolničkim centrima i farmaceutskim kućama, a valja istaknuti da Udruga pomaže u plaćanju troškova smještaja obiteljima čija se djeca liječe u Hrvatskoj, ali i u inozemstvu.

Zaposlenici PBZ-a nastavit će prikupljati plastične čepove i planiraju proširiti ovu humanitarnu akciju na ostale lokacije PBZ-a diljem Hrvatske.

Comments are closed.