Zaposlenici PBZ-a obilježili Europski tjedan mobilnosti

Objavljeno 23.10.2020.
23 listopada, 2020

Europski tjedan mobilnosti potiče na odabir aktivnih načina kretanja ili kombiniranje hodanja i biciklizma s javnim prijevozom. Ova inicijativa potiče male i velike gradove na uvođenje i promicanje održivih prijevoznih sredstava i pozivanje ljudi da iskušaju alternative vožnje automobilom.

Osim prilagodljivosti, hodanje i biciklizam imaju i mnoge druge prednosti, poput društvene i ekonomske pristupačnosti, pouzdanosti, ne proizvode štetne emisijske plinove te imaju pozitivan učinak na ljudsko zdravlje.

PBZ zaposlenici prehodali 2,3 milijuna koraka diljem Hrvatske

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Europskoga tjedna mobilnosti potaknuli smo naše zaposlenike da što više slobodnog vremena provedu u šetnji.

Ponosni smo što je 38 naših zaposlenika obilježilo tjedan mobilnosti s prehodanih 2,3 milijuna koraka diljem Hrvatske. Kako je naša zaposlenica Mirjana Salopek istaknula: ‘Moj posao uključuje sjedenje za računalom, tako da mi je potreban neki način razgibavanja. Otkrila sam da je hodanje ne zahtjevno, a vrlo učinkovito. Za vikend obično prehodam malo dulje rute po prirodi ili osvojim neki novi vrh u okolici Zagreba.

Podizanje svijesti o važnosti kretanja, boravka u prirodi i zajedništva s prirodom našim zaposlenicima puno znači i drago nam je da je i ova kampanja to pokazala.

Comments are closed.