Zagreb dobio 11. gradski vrt

Objavljeno 26.10.2015.
26 listopada, 2015

U sklopu projekta Urbani vrtovi, čiji je partner i Privredna banka Zagreb, održane su nove akcije kojima je cilj omogućiti građanima uzgoj vlastite ekološke hrane, smanjiti zagađenje okoliša te, u konačnici, poboljšati kvalitetu života u našoj zajednici.

U četvrtak, 22. listopada 2015., u Ulici Dragutina Mandla otvoren je tako 11. gradski vrt u Zagrebu gdje će 120 građana na gredicama veličine 50 m2 uzgajati povrće i začinsko bilje. Korisnici vrtova od organizatora i pokrovitelja projekta dobili su i vrtnu kućicu za alat, klupu od paleta te presadnice povrća. Organizatori su korisnicima darovali i veliki roštilj koji će biti smješten u zajedničkoj zoni Gradskoga vrta.

Gradski vrt Mandlova nalazi se u neposrednoj blizini Državnog hidrometeorološkog zavoda, a njegovi stručnjaci su ovom prigodom objasnili važnost temperature zemlje i agroprognoziranja u vrtlarskim radovima. Prof. Vesna Židovec s Agronomskog fakulteta uputila je pak vrtlare u pripremu povrtnjaka za zimu.

Urbani vrtovi dio su projekta koji je pokrenut 2013. godine u organizaciji Grada Zagreba, 24sata i Radija Kaj, uz potporu brojnih tvrtki te, naravno, PBZ-a. Podržavajući Urbane vrtove, Privredna banka Zagreb izražava svoju naklonost projektima održivog razvoja i zaštite okoliša.

Više o projektu Urbani vrtovi pratite u specijalu 24sata.hr Urbani vrtovi.

Comments are closed.