‘Za 1000 radosti’ – ‘Zagrli svijet!’ – božićna akcija za pomoć siromašnim obiteljima

Objavljeno 18.12.2015.
prosinac 18, 2015

Hrvatski Caritas pokrenuo je tradicionalnu božićnu akciju “Za 1000 radosti” koja se ove godine provodi pod nazivom “Zagrli svijet!”, a namijenjena je prikupljanju pomoći za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj.

Nacionalna humanitarna akcija “Za 1000 radosti” pokrenuta je prije trinaest godina, prerastavši u trajni program prikupljanja sredstava, a konkretnom pomoći dosad je dosegla tisuće obitelji.

Privredna banka Zagreb jedan je od partnera ove akcije i sudjeluje u projektu od samoga početka, a ove godine donira pola milijuna kuna.

Ovaj humanitarni program provodi se u cijeloj zemlji, a osim poslovnih subjekata, u njega su uključene jedinice lokalne uprave i samouprave, udruge građana, župe te djeca i mladi u svim osnovnim i srednjim školama u RH – uz potporu i preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Svojim doprinosom, naravno, mogu pomoći i svi ljudi dobre volje.

Donirati je moguće pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena 6,25 kn po pozivu, PDV uključen), uplatom na račun Hrvatskoga Caritasa (IBAN: HR4023400091510126452, kod PBZ poziv na br. 7-15; OIB 60100836848), donacijom proizvoda ili usluga te on-line uplatama putem web stranice Hrvatskoga Caritasa.

U sklopu akcije, Hrvatski Caritas u suradnji s Hrvatskim šumama priprema i tradicionalni humanitarno-promidžbeni program na zagrebačkom Trgu bana Jelačića koji će se odvijati 19. prosinca. U suradnji s ustanovom “Upravljanje sportskim objektima” Grada Zagreba prikupljanje pomoći promicat će se u njezinim sportskim objektima, kao i u završnici malonogometnoga turnira “Kutija šibica” pod nazivom “Zagrli svijet sportom!”.

Također, djeci diljem Hrvatske distribuirano je više od 550.000 primjeraka prigodnih ilustrativnih kartica-privjesaka Zagrli svijet, a ona će dijelom prikupljenih sredstava moći izravno pomoći obiteljima u potrebi u vlastitoj sredini, a drugim dijelom, putem Hrvatskoga Caritasa te mreže biskupijskih i župnih caritasa, i obiteljima u ostalim dijelovima zemlje.

Comments are closed.