Vrijedna donacija PBZ-a karlovačkim OPG-ovima

Objavljeno 07.11.2014.
studeni 07, 2014

U karlovačkoj gradskoj Upravi svečano je uručena donacija Privredne banke Zagreb (PBZ) Obiteljskim- poljoprivrednim gospodarstvima (OPG-ovima) Grada Karlovca koja su uslijed poplava pretrpjela najveće štete. Trinaest najvećih stočarskih OPG-ova sa štetom iznad 30. 000 kuna dobilo je sredstva u iznosu 20% od ukupne štete. Ukupna vrijednost PBZ-ove donacije iznosi 304.800,00 kuna.

Gradonačelnik Damir Jelić zahvalio je Privrednoj banci Zagreb na ovoj hvalevrijednoj donaciji. „Zahvaljujem našem partneru, Privrednoj banci Zagreb na ovoj hvalevrijednoj donaciji koja će pomoći našim OPG-ovima. Ovakve inicijative dokaz su solidarnosti, zajedništva i brige o lokalnoj zajednici. Pozivam i druge kompanije da se odazovu akciji „Nema predaje“ i uplatom sredstava na donacijski račun pomognu otklanjanju posljedica elementarne nepogode u Gradu Karlovcu“ istaknuo je gradonačelnik Jelić.

Donaciju karlovačkim OPG-ovima uručio je predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb, Božo Prka koji je tom prigodom izjavio:  “Biti društveno odgovoran temeljno je načelo poslovanja Privredne banke Zagreb i cijele PBZ Grupe i spremno  se odazivamo kada je riječ o pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Svjesni smo poteškoća s kojima se susreću naši sugrađani u sanaciji ogromnih šteta prouzročenih poplavama i to ne samo na stambenim objektima već i poljoprivrednim gospodarstvima. Stoga ovom donacijom želimo pomoći upravo obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima na području Grada Karlovca kako bi im olakšali ovu tešku situaciju i pomogli u saniranju pretrpljene štete. Zadovoljstvo nam je da zajedno u suradnji s Gradom možemo pomoći i doprinijeti poboljšanju kvalitete života u lokalnoj zajednici čiji smo i mi dio kao poslovni subjekt. PBZ  Grupa će i nadalje pozorno pratiti razvoj situacije i nastaviti pomagati onima kojima je to najpotrebnije kako putem humanitarnih aktivnosti i donacija tako i  putem bankovne ponude posebnih programa”, istaknuo je Božo Prka,  predsjednik Uprave PBZ-a.

Privredna banka Zagreb se među prvima u poslovnoj zajednici promptno uključila u humanitarne akcije pomoći stanovništvu pogođenom ovogodišnjim poplavama u Hrvatskoj i regiji i do sada je ove godine u tu svrhu uplatila novčane donacije u ukupnom iznosu od  4,5 milijuna kuna (Hrvatskom Crvenom križu i Vukovarsko srijemskoj županiji).

Comments are closed.