Urbani vrtovi pretvaraju gradove u zelene oaze

Objavljeno 08.07.2015.
08 srpnja, 2015

Verica Benaković, dobitnica nagrade PBZ-a u za najbolju vrtnu gredicu Osijeka (photo credit: Davor Javorović/PIXSELL)

Nacionalni projekt Urbani vrtovi, čiji je PBZ partner, i ove godine pretvara gradske prostore u zelene oaze. Urbani vrtovi omogućuju građanima uzgoj vlastite ekološke hrane, utječu na smanjenje zagađenja okoliša, povezuju susjede i čine gradove manje otuđenima te tako pridonose zajednici u kojoj radimo i živimo.

Prošloga je tjedna u Osijeku, koji drugu godinu zaredom sudjeluje u ovom hvalevrijednom projektu, u sklopu Osječkih ljetnih noći organiziran vrtni gastro-show na kojemu su Osječki urbani vrtovi dobili prigodu predstaviti se i pokazati kako rastu. Za sve je posjetitelje bila pripremljena degustacija “Iz vrta na stol” na kojoj se moglo kušati svježe ubrano povrće iz Osječkih urbanih vrtova, a proglašena je i najljepša gredica Osječkih urbanih vrtova uz nagradu Privredne banke Zagreb.

Sljedeće predstavljanje projekta Urbani vrtovi održat će se u Zagrebu 9. srpnja od 16 do 19 sati u Gradskom vrtu Savica na Trnju, a zainteresirane očekuju tematske radionice te prigodni gastronomski i zabavni program. Dobrodošli su svi koji žele naučiti nešto novo i uživati u dobroj hrani!

Više o projektu Urbani vrtovi pratite u specijalu 24sata.hr Urbani vrtovi.

Comments are closed.