Tvrtka Selectio dodijelila PBZ Grupi priznanje „Izvrsnost u izazovima“

Objavljeno 07.09.2020.
Nagrada Izvrsnost u izazovima
07 rujna, 2020

PBZ Grupa dobila je priznanje „Izvrsnost u izazovima“ za kvalitetno upravljanje ljudskim resursima i brigu o zaposlenicima tijekom pandemije COVID-19.

Priznanje je PBZ Grupi dodijelila vodeća hrvatska tvrtka za savjetovanje u ljudskim resursima Selectio.

Hvalevrijedan projekt

Uz isticanje važnosti brige za zaposlenike, cilj priznanja je razmjena inicijativa i praksi koje su kompanije pokrenule tijekom neizvjesne i izazovne situacije koja je zahvatila cijeli svijet.

Kompanije nositelji ovog priznanja prošle su kroz nezavisnu evaluaciju svojih HR praksi, a kategorije kroz koje se u evaluaciji prolazi su agilnost kompanije, kao i način organizacije rada i komunikacije sa zaposlenicima tijekom krize. Vrednovale su se i inicijative pokrenute s ciljem osiguranja fizičkog zdravlja, sigurnosti i dobrobiti zaposlenika te tehnološka spremnost kompanije za nove načine rada.

Istaknute PBZ inicijative

Proširena primjena smart working koncepta rada te pravovremena i transparentna komunikacija prema zaposlenicima prepoznate su kao osnovne prakse koje su svi poslodavci, dobitnici priznanja, implementirali. Iz niza dodatnih benefita i programa podrške, PBZ Grupa je u razdoblju pandemije najveći naglasak stavila na dobrobit svojih zaposlenika te na osiguranje njihova zdravlja i sigurnosti. Pri organizaciji posla pažnja se posvećivala osobnim karakteristikama, potrebama pa i preferencijama pojedinaca. Dodatno, svim zaposlenicima omogućeni su različiti oblici psihološke pomoći, a kolege pogođeni potresom u Zagrebu imali su osiguranu i financijsku pomoć. Za zaposlenike koji su u izravnom kontaktu s klijentima uvedeno je dodatno nagrađivanje, a za zaposlenike sa smanjenim obujmom posla je uveden i smart learning koncept kako bi slobodno vrijeme iskoristili za osobni i profesionalni razvoj.

Kao društveno odgovorna institucija, Privredna banka Zagreb i članice PBZ Grupe nastavljaju s inicijativama prilagođenim izvanrednim uvjetima rada kako bismo redizajnirali novu, i dalje sigurnu i zdravu radnu okolinu za naše zaposlenike.

Comments are closed.