Svjetski je dan zaštite okoliša: Iznova se povežite s prirodom

Objavljeno 05.06.2017.
WED-01
05 lipnja, 2017

Svake godine na 5. lipnja obilježava se Svjetski dan zaštite okoliša, kao svojevrsni podsjetnik na usvajanje Programa zaštite okoliša Ujedinjenih naroda. Ovogodišnja tema Dana slavi ponovno povezivanje s prirodom. Uz oznaku #withnature ljudi diljem svijeta dijelit će svoje fotografije iz prirode i tako pokušati poslati važnu poruku.

Cilj je javnost podsjetiti na činjenicu da brigom o zdravlju našeg planeta, čuvamo i vlastito zdravlje te dobrobit. Povećanje količina raznog otpada, rastuće industrije, eksploatacija te posljedična ugroza prirodnih resursa i njihovih ljepota, važne su i aktualne teme.

Poruka je jasna – svjesnost o važnosti dobrih navika i pažljivog odnosa prema prirodi ključna je u njezinom očuvanju.

Brinemo o okolišu

Intesa Sanpaolo grupa strateški ulaže u budućnost i kontinuirano brine o okolišu. Svoje poslovanje, Grupa zasniva na principima cirkularne ekonomije, predvodeći trend pozitivnih promjena u financijski institucijama današnjice. Kao članica Grupe, Privredna banka Zagreb također potiče ekonomičnost i održivost među svojim zaposlenicima.

Kako bi dali svoj doprinos smanjenju emisije ugljičnog dioksida te ojačali kulturu biciklizma, pridružili smo se prošlogodišnjoj akciji ‘Biciklom na posao‘ i ostvarili zavidne rezultate. Na dva smo kotača odvezli gotovo 7.500 kilometara, čime smo smanjili razinu otpuštenih štetnih plinova za više od 1000 kilograma.

Bicikliramo na posao

Biciklistička kultura u PBZ nastavila se razvijati – danas se broji više od 150 zaposlenika koji su uvidjeli prednosti svakodnevnog bicikliranja na posao. Da bi odabir ekološkog prijevoznog sredstva bio lakši, napravljene su i moderne svlačionice, tuševi te sigurno parkiralište za bicikle.

Privredna banka Zagreb s ponosom partnerski ulaže i u razne projekte kojima je u cilju promocija ekološkog i održivog načina života. Jedan od njih bio je i projekt pod nazivom ‘Urbani vrtovi‘, u sklopu kojeg je građanima omogućeno da uživaju u uzgoju vlastitog voća i povrća. Time su dobili priliku da provedu više vremena u prirodi, pobrinu se o vlastitom zdravlju, ali i okolišu.

Više o akciji #withnature pronađite na WorldEnvironmentDay.global te se i vi uključite u obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša.

Comments are closed.