Svjetski dan zaštite okoliša: Plastika neprijatelj prirode

Objavljeno 04.06.2018.
svjetski dan zaštite okoliša
04 lipnja, 2018

Stotinjak zemalja svake godine 5. lipnja obilježava Svjetski dan zaštite okoliša kako bi se prisjetili konferencije na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda. Ovogodišnja tema Svjetskog dana zaštite okoliša je borba protiv negativnog utjecaja plastike.

Cilj ove inicijative je informiranje javnosti o negativnim učincima plastike na okoliš, a samim time i na naš život. Upravo iz tog razloga pokrenut je niz velikih i malih projekata u koje se možete uključiti kako bi očuvali planetu te vlastito zdravlje.

Uključite se u globalni projekt

Želite li posebno obilježiti Svjetski dan zaštite okoliša, ove godine to možete učiniti sudjelovanjem u globalnom projektu. Ako sami organizirate događaj na ovu temu, vrlo jednostavno je možete prijaviti na ovu platformu kako bi je vidjelo što više ljudi. Osim toga, na mapi možete istražiti i priključiti se jednom od već preko 2.500 prijavljenih događaja.

Iskoristite ovaj dan kako biste smanjili uporabu plastike, pronašli joj drugu namjenu i reciklirali je. Inspirirajte svoju okolinu i podijelite svoje male radne akcije na društvenim mrežama uz #BeatPlasticPollution te #WorldEnvironmentDay.

svjetski dan zaštite okoliša

Podupiremo inicijative za zaštitu okoliša

Privredna banka Zagreb kontinuirano radi na promicanju ekološke osviještenosti te podržava projekte koji svojim djelovanjem potiču zajednicu na očuvanje okoliša. Jedan od njih je i kreativni projekt Održi me. Nastao je od strane studenata Poslovnog veleučilišta Zagreb, a glavni cilj mu je osvijestiti ljude o važnosti brige za okoliš kroz jednostavne savjete primjenjive u svakodnevici.

Inspirirani ovom inicijativom, odlučili smo podržati projekt kako bismo pomogli studentima realizirati njihovu viziju boljeg društva koje brine za prirodu. Projekt smo popratili i na našem blogu PBZ student  te se i na ovaj način priključili obilježavanju Svjetskog dan zaštite okoliša.

Comments are closed.