Stotinjak PBZ-ovih zaposlenika u božićnim volonterskim akcijama

Objavljeno 23.12.2019.
volonteri 2019
23 prosinca, 2019

Privredna banka Zagreb po peti je put pokrenula volontersku akciju u vrijeme božićnih blagdana. U osam gradova na 12 različitih lokacija volontiralo je čak 111 PBZ-ovaca. 

Peta je godina kako zaposlenici Privredne banke Zagreb u predbožićno vrijeme odlaze na volonterske akcije diljem Hrvatske. Od 10. do 14. prosinca 111 naših volontera dalo je svoje vrijeme, rad i podršku organizacijama i institucijama koje se brinu o građanima slabijeg socioekonomskog statusa, osobama s invaliditetom te djeci s poteškoćama u razvoju.

12 lokacija u 8 gradova i 9 različitih ustanova

Osim u Zagrebu, zaposlenici PBZ-a volontirali su Varaždinu, Čakovcu, Osijeku, Dubrovniku, Splitu, Rijeci i Zadru, a korisno vrijeme u radu i pomoći drugima proveli su u 9 ustanova. Volontirali su na ukupno 12 lokacija, a neke od njih su Caritasova Kuća bl. Alojzija Stepinca u Brezovici, Ambidekster klub u Zagrebu, Caritas u Rijeci i drugi.

Od izrade čestitki do uređivanja prostora

Na volontersku akciju PBZ-a djelatnici se odazivaju jer znaju da i najmanja pomoć – onima kojima je najpotrebnija – može činiti veliku i značajnu razliku. Bilo da je riječ o druženju sa štićenicima domova s kojima su PBZ-ovci izrađivali čestitke i ukrase za Božić ili uređivanje prostora u kojima djeca i mladi provode svoje vrijeme. Naši su volonteri pripremali i kreativne radionice za djecu, pripremali i posluživali obroke za korisnike pučkih kuhinja i sl.

Peta godina i sad već tradicionalna inicijativa

Ovogodišnje volontiranje peto je po redu koje Privredna banka Zagreb organizira u predbožićno vrijeme. Na akcije se odazivaju zaposlenici PBZ-a iz raznih odjela banke, a od 2016. godine do danas brojimo ukupno 356 kolegica i kolega koji svoje vrijeme i vještine daruju drugima. Zahvaljujemo svima koji su se odazvali, kao i onima koji će nam se pridružiti i sljedećih godina.

Comments are closed.