Zahvaljujući projektu „Činim dobro svaki dan“ sisačka bolnica „Dr. Ivo Pedišić“ dobila EEG uređaj

Objavljeno 29.05.2019.
Mislav_Blazic_predsjednik_Uprave_PBZ_Carda
29 svibnja, 2019

U sklopu svog projekta „Činim dobro svaki dan“ Privredna banka Zagreb donirala je 299.875,00 kuna Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku. Donacija je to zahvaljujući kojoj u sisačku bolnicu stiže EEG uređaj za Odjel za pedijatriju.

Na svečanom uručenju donacije našli su se brojni uglednici među kojima i državni tajnik Ministarstva zdravstva Tomislav Dulibić, kao i sisačko-moslovački župan Ivo Žinić. Međutim, svečanom uručenju donacije najviše su se veselili oni najmlađi, i to zato što su se po prvi put ceremoniji pridružili i klaunovi doktori.

Crveni_nosevi

500 snimaka EEG-a godišnje

Dok su mališani uživali u igri i zabavi s klaunovima, odrasli su istaknuli važnost ove donacije.

– EEG uređaj jedno je od najvažnijih dijagnostičkih sredstava u pedijatrijskoj neurologiji. Ključan je za dijagnosticiranje epilepsija u dječjoj dobi. Godišnje se na našem Odjelu napravi oko 500 snimaka EEG-a u budnosti i spavanju što govori o važnosti i potrebi za ovim dijagnostičkim pretragama. Zahvaljujući donaciji PBZ Grupe napravit ćemo značaj iskorak u dijagnostici poremećaja iz područja pedijatrijske neurologije, a naš Odjel sada je jedino  mjesto u Županiji s takvim sposobnostima – istaknuo je mr.sc. Goran Kuzmac, dr. med., voditelj Odjela za pedijatriju.

Razgledavanje_doniranog_EEG_uredaja

Dosad realizirano 39 donacija

Inače, PBZ grupa je u sklopu projekta „Činim dobro svaki dan“ u proteklih 11 godina prikupila više od 16 milijuna kuna te realizirala 39 donacija. U sklopu donacija 29 je onih zahvaljujući kojima su pedijatrijski odjeli i dječje bolnice opremljene suvremenim medicinskim uređajima, a 10 njih bilo je namijenjeno ustanovama socijalne skrbi za kupnju potrebne opreme.

–  Raduje me da smo s našim projektom „Činim dobro svaki dan“ pomogli i sisačkoj bolnici i njezinim malenim pacijentima. Na taj smo način u dugačak niz realiziranih donacija, gradova i županija koje smo obišli s ovim našim projektom, upisali i dvadesetu – Sisačko-moslovačku županiju – istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

MislavBlazic_IvoZinic_GoranKuzmac_TomislavDujmenovic_TomislavDulibic

Više o samom projektu pročitajte na www.cinimdobro.hr

Comments are closed.