Projekt suradnje u Hrvatskoj uz potporu ISP-ovog Dobrotvornog fonda

Objavljeno 15.02.2021.
Projetk jačanja obitelji
15 veljače, 2021

Zadovoljstvo nam je najaviti da će Dobrotvorni fond Intese Sanpaolo surađivati sa SOS Dječjim selom Hrvatska na projektu u sklopu Programa jačanja obitelji (Family Strengthening Program-FSP). Cilj projekta je poboljšati životne uvjete ugroženih obitelji i ojačati vještine i sposobnosti ranjivih subjekata tijekom i nakon COVID krize.

Provedba projekta u Hrvatskoj i BiH

Ovaj projekt je rezultat uske suradnje Dobrotvornog fonda Intese Sanpaolo s lokalnim CSR timom

PBZ-a, kao i sa CSR timom Intesa Sanpaolo Banke BIH, a inicijative će se provesti na razini hub-a u obje države: u Hrvatskoj u Sisačko-moslavačkoj županiji i u Bosni i Hercegovini u gradu Mostaru.

Pomoć najpotrebitijima

Program koji traje 12 mjeseci osigurat će potporu za 50 ranjivih obitelji u svakoj zemlji i tako ujedno spriječiti odvajanje djece od njihovih obitelji. Pružiti će također i integriranu i multidisciplinarnu podršku najugroženijim obiteljima (djeci, mladima i roditeljima) kroz razne programe i aktivnosti.

U slučaju Sisačko-moslavačke županije, područje za intervencije prepoznato je na temelju veće razine nezaposlenosti i ekonomskih poteškoća. Usluge koje se pružaju obiteljima uključivat će i psihosocijalno savjetovanje, psihoterapiju, obrazovnu potporu, zdravstvenu potporu, ekonomsko osnaživanje, materijalnu i pravnu potporu. Korisnici u Hrvatskoj bit će 50 obitelji, 100 djece i 70 roditelja sisačko-moslavačke županije.

S obzirom na aktualne okolnosti uslijed situacije izazvane potresom, drago nam je da je, kroz program Dobrotvornog fonda Intese Sanpaolo, pomoć pružena onima kojima je u ovom trenutku najpotrebnija.

Comments are closed.