Privrednoj banci Zagreb dodijeljena nagrada Zlatni indeks 2016.

Objavljeno 29.03.2017.
zlatni-indeks-2
ožujak 29, 2017

Na svečanoj ceremoniji u utorak, 21. ožujka 2017. godine, u Hrvatskom državnom arhivu dodijeljene su nagrade “Zlatni indeks 2016.” poduzećima i institucijama koje su sudjelovale u poboljšanju studentskog standarda na području Republike Hrvatske u prethodnoj godini.

U kategoriji stipendija za svoj doprinos ulaganja u studente nagrađena je drugu godinu zaredom Privredna banka Zagreb u kategoriji velikih poduzeća. Kategorija obuhvaća poduzeća i institucije koji su kroz stipendiranje sudjelovali u sufinanciranju studenata, troškova njihova obrazovanja i stručnog usavršavanja.

Uvažavaju se sve vrste stipendija kao što su socijalne, stipendije na temelju izvrsnosti, stipendije za izvannastavne aktivnosti, stipendije za školovanje i doškolovanje, stipendije za usavršavanje, sportske stipendije i slično.

zlatni-indeks-1

Pobjednici su birani između 26 prijavljenih malih i srednjih te velikih poduzeća, a odluku o dobitnicima donijeli su predstavnici studentskih zborova i udruga iz cijele Hrvatske. Dodijeljeno je ukupno 10 nagrada u 5 različitih kategorija te dvije Posebne nagrade Povjerenstva, a svaka kategorija ima dva dobitnika (jedno malo ili srednje poduzeće i jedno veliko poduzeće).

Kategorije su:

1. Stručne prakse
2. Stipendije
3. Ulaganje u studentske udruge i projekte
4. Stručna potpora i organiziranje projekata
5. Najbolji imidž

Projekt Zlatni indeks samo je jedan od projekata u organizaciji tima Starter čija je svrha povezivanje studenata i poslodavaca. Ovim se projektom poduzećima dodjeljuju jedinstvene nagrade zbog unapređenja kvalitete studentskog života, obrazovanja i stručnog usavršavanja studenata.

Također, nastoji se promicati društvena odgovornost poduzeća radi prepoznavanja potencijala i izvrsnosti studenata kako bi oni sami kasnije postali temelj uspješnosti poduzeća.

Comments are closed.