Privredna banka Zagreb pokrovitelj projekta “Zlata vrijedan”

Objavljeno 05.09.2018.
05 rujna, 2018

Privredna banka Zagreb ove godine bila je partner i financijski pokrovitelj projekta Večernjeg lista i Ministarstva poljoprivrede – “Zlata vrijedan”. Izbor najboljih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva u 2018. godini, okrunjen je svečanom dodjelom nagrada na seoskom gospodarstvu obitelji Kezele.

Tri najbolja OPG-a i najbolja mlada nada, nagrađeni su vrijednim novčanim nagradama koje je osigurala Privredna banka Zagreb.

Stručni žiri ove godine odlučio je glavnu nagradu u iznosu od 30.000 kuna uručiti obrtu Agro Puškarić u vlasništvu Marija Puškarića. Ovaj OPG smješten je u Kaniškoj Ivi, gdje se suvremenom mehanizacijom obrađuje čak 350 hektara zemlje i uzgaja industrijski krumpir, češnjak, crveni i žuti luk, pšenica, kukuruz, soja te cikoja, čiji je Marijo ujedno i jedini proizvođač u Hrvatskoj.

Drugo mjesto i nagradu od 20.000 kuna osvojio je OPG Andrije Drempetića iz Donje Stubice, ekološki proizvođač jagoda i raznih vrsta povrća koje prerađuju u zimnicu. Izvršni direktor PBZ-a, Robert Stepančić, uručio je nagradu majci vlasnika OPG-a koji je nažalost bio spriječen doći na svečanu dodjelu.

Treće mjesto pripalo je poljoprivrednom obrtu Mirka Boškovića, koji na 42 hektara zemlje uzgaja šparoge, grašak, šećerac, cvjetaču, papriku, lubenicu te soju. Tako je u Cernu otišla vrijedna novčana nagrada u iznosu od 10.000 kuna.

Osim tri najbolja OPG-a prema mišljenju stručnog žirija, posebno je nagrađena i najbolja mlada nada u poljoprivredi – Jože Želježnjak iz Veselića. Vjerujemo da će vrijedna novčana nagrada od 10.000 kuna pomoći ovome mladom poljoprivredniku, koji već sada uzgaja industrijsku konoplju, suncokret, lan, tikvice uljarice, proso, pir, pšenicu, kukuruz, zob te ječam.

Jako smo sretni što smo ove godine bili partner i financijski pokrovitelj projekta “Zlata vrijedan” te ćemo, kao i do sada, nastaviti pružati potporu poljoprivrednicima i dalje kroz COSME kredite za nabavu opreme te AGRO kredite za pripremu proljetne i jesenske sjetve.

Comments are closed.