Predstavljamo projekt „Umjetnost štednje“

Objavljeno 25.09.2017.
museo del risparmio
rujan 25, 2017

Povodom Svjetskog dana štednje 31. listopada 2017. godine, banke članice Grupe Intesa Sanpaolo u suradnji s Muzejom štednje u Torinu predstavljaju projekt naziva „Umjetnost štednje“.

Svjetski se dan štednje obilježava od 1924. godine, kada je na prvom Međunarodnom kongresu štedionica i banaka upravo 31. listopada izabran kao dan posvećen promicanju financijske pismenosti, odgovornosti i planiranja. Ta je odluka potom potvrđena i rezolucijama Kongresa.

02_Sala_Capire_Know

Naime, dvadesete su godine prošlog stoljeća bile razdoblje u kojem je štednja ponovno zadobila socijalnu i ekonomsku važnost u društvu. U svojim nastojanjima da promoviraju naviku štednje, štedionice su tada radile uz potporu škola, klera, kao i kulturnih, sportskih, profesionalnih i ženskih udruga.

U sklopu projekta bit će organizirane brojne aktivnosti za učenike osnovnih škola te mlade, a njima se želi postići veća razina svjesnosti o štednji kao važnom čimbeniku postizanja životnih ciljeva. PBZ  tako organizira oko 50 edukativnih radionica za djecu u 18 osnovnih škola diljem Hrvatske.

05_Punteggio_FinalScore

Projekt „Umjetnost štednje“ organiziran je u suradnji s Muzejom štednje u Torinu (Museo del Risparmio), Muzejom umjetnosti Intesa Sanpaolo „Gallerie d’Italia“ i bankama članicama grupe Intesa Sanpaolo.

Comments are closed.