PBZ Zagreb Indoors 2013

Objavljeno 28.01.2013.
28 siječnja, 2013

Djeca iz dječjih domova na teniskom turniru PBZ Zagreb Indoors

Život djece u dječjim domovima, uza svu skrb i ljubav koju zaposlenici tih domova nesebično i bezuvjetno pružaju svim štićenicima podjednako, najžešće nosi i sjenu tuge zbog izdvojenosti iz obitelji, bez obzira na razloge te izdvojenosti. Ta djeca spadaju u posebno ugroženu skupinu našeg društva i zaslužuju našu punu pažnju i brigu. Mi kao društvo u cjelini moramo stvoriti uvjete za njihovo sigurno djetinjstvo, osnažiti ih i podržati u njihovom razvoju.

Na temeljima takvih promišljanja Privredna banka Zagreb svake godine organizira štićenicima Dječjeg doma Zagreb iz Nazorove posjet teniskom turniru PBZ Zagreb Indoors i druženje s nekim od proslavljenih tenisača, sudionika tog turnira. Ovu je, sada već tradicionalnu humanitarnu aktivnost, PBZ započeo još 2005. godine u suradnji s PBZ Cardom.

Druženje je svake godine organizirano u VIP salonu Doma sportova nakon čega Banka za djecu organizira posebno za njih s ljubavlju pripremljeni ručak. Osim posjeta turniru i druženja s tenisačima djeca svake godine dobiju darove kao i karte za teniske mečeve koji su na rasporedu tog dana.  Isto tako, PBZ Card svake godine djeci daruje jednodnevni izlet u organizaciji PBZ Card Jumbo Travela, pa su tako djeca do sada primjerice bila na Plitvičkim jezerima, u Crikvenici, posjetili su Baraćeve špilje i Rastoke, Trakošćan, Muzej evolucije u Krapini, Lonjsko polje i selo Čigoć i još mnoštvo drugih prirodnih i kulturnih znamenitosti Hrvatske.

Privredna banka Zagreb je ponosna što može i dalje pomagati djeci iz domova da se lakše i kvalitetnije uključe u život lokalne zajednice. Djeca i zaštita djece veliki su prioritet Privredne banke Zagreb, a djeca štićenici dječjih domova posebno su važna jer, kako je to rekla velika čileanska pjesnikinja Gabriela Mistral: „Krivi smo za mnoge propuste i pogreške, ali naš je najveći zločin zlostavljanje djece, negiranje temelja života. Mnoge stvari mogu čekati, ali djeca ne mogu. Njima ne možemo odgovoriti „sutra”, oni traže „danas.“

Comments are closed.