PBZ volontira: Humanitarna akcija koja ispunjava želje i srca

Objavljeno 21.12.2017.
PBZ-volontira-1
21 prosinca, 2017

Blagdani su prava prilika za zbližavanje, ali i pružanje ruke pomoći onima koji je trebaju. Pokrenuli smo zato treću u nizu akcija pod nazivom „PBZ volontira“.

Društveno je odgovorno poslovanje u današnjem svijetu od izrazitog značaja. Volontiranjem zato na praktičan i koristan način potičemo i razvijamo društvenu odgovornost, ali i bolju povezanost sa štićenicima, korisnicima i djelatnicima ustanova koje brinu o ugroženim skupinama građana.

Prepuni entuzijazma i s velikom željom da postignemo sve navedeno, i ove smo godine tradicionalno krenuli u čak 14 ustanova diljem zemlje. Tijekom prosinca tako smo posjetili devet gradova: Varaždin, Čakovec, Osijek, Dubrovnik, Split, Rijeku, Zadar, Sinj i Zagreb.

Naših 85 kolegica i kolega pridružilo se radionicama i dnevnim aktivnostima korisnika brojnih ustanova, ali i pripomoglo u obavljanju svakodnevnih poslova i obaveza. Slagali su odjeću, prali prozore i pripremali obroke, čak i brusili te bojali zidove, no prije svega, uživali su u zajedništvu i osmijesima štićenika.

Kao i svake godine, utisci se još uvijek sliježu, a pozitivni dojmovi i dalje prepričavaju. Jedno je sigurno: i ova nam je humanitarna akcija donijela novo, dragocjeno iskustvo, ali i ispunila srca.

Ovo je samo jedna u nizu akcija koje iz godine u godinu organizira Privredna banka Zagreb. Njihova se uspješnost, naravno, ponajprije temelji na hvalevrijednom angažmanu zaposlenika – ukupno njih 185! Od 2011. godine tako smo uspjeli ispuniti 690 individualnih dječjih želja, donirati više od 600 poklon paketa djeci iz siromašnih obitelji, ali i darovima razveseliti djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u 15 hrvatskih ustanova.

One Comment