PBZ volontira: Božićna akcija koja nam je pružila bogato iskustvo

Objavljeno 05.01.2017.
siječanj 05, 2017

Kada pomažemo, činimo svijet boljim! Privredna banka Zagreb pokrenula je uoči blagdana humanitarnu akciju pod nazivom “PBZ volontira” kako bi pružila neposrednu pomoć onima kojima je to najpotrebnije. U sklopu akcije dogovorili smo suradnju s ustanovama koje se brinu o najugroženijim skupinama kao što su siromašne osobe i beskućnici te ustanove koje skrbe o osobama s teškoćama u razvoju. Većini tih ustanova PBZ je prijašnjih godina pomagao putem donacija, a cilj akcije je bolje upoznavanje, senzibiliziranje i povezivanje naših zaposlenika s njihovim korisnicima i djelatnicima.

S dobrom voljom i entuzijazmom, 60 naših kolegica i kolega volontiralo je u Dubrovniku, Splitu, Varaždinu, Čakovcu, Oborovu i Zagrebu tijekom 13. i 14. prosinca prošle godine. I dok su neki pripremali obroke, slagali odjeću ili prali prozore, drugi su sudjelovali u radionicama i dnevnim aktivnostima korisnika navedenih ustanova. Iako se utisci još uvijek polako sliježu, ono što je zajedničko svima, bez obzira na to gdje i kada se volontiralo, je činjenica da su nakon volontiranja ostali ispunjeniji i bogatiji za novo, dragocjeno iskustvo.

Privredna banka Zagreb već godinama organizira humanitarne akcije u kojima pomaže onima kojima je to najpotrebnije – uz veliku pomoć svojih zaposlenika! Od 2011. godine tako smo u sklopu humanitarnih akcija ispunili 690 individualnih dječjih želja, donirali više od 600 poklon-paketa djeci koja dolaze iz siromašnih obitelji te u petnaest ustanova u kojima su zbrinuta djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Comments are closed.