PBZ voli bicikle

Objavljeno 04.06.2016.
lipanj 04, 2016

Privredna banka Zagreb sudjelovala je u ovogodišnjoj nacionalnoj kampanji “Biciklom na posao” koja je trajala od 9. svibnja do 2. lipnja, a u sklopu koje su se tvrtke i organizacije natjecale u tome koja će imati više zaposlenika koji dolaze biciklom na posao.

Kampanju je po drugi puta organizirala udruga Sindikat biciklista, a ovogodišnja akcija rezultirala je s 1.631 sudionikom iz 319 organizacija, koji su na dva kotača ukupno prešli 212.054 kilometara. Od toga su 7.412 km odvozili naši zaposlenici u Zagrebu, koji su ostvarili ukupno 562 putovanja, čime su ujedno smanjili otpuštanje ugljičkog dioksida u atmosferu za 1.049 kilograma! Kao i prošle godine, Privredna banka Zagreb ostvarila je najbolji rezultat među financijskim institucijama.

U Privrednoj banci Zagreb sve više jača kultura vožnje bicikala i dolaska na posao ovim najekološkijim vozilom. U Zagrebu trenutačno imamo oko 150 aktivnih zaposlenika biciklista koji stalno ili povremeno dolaze biciklom na posao, što je oko 10% od ukupnog broja. Naravno, taj se broj kontinuirano povećava tako da su sve češći dani kad se traži parkirno mjesto za bicikl više.

Na inicijativu zaposlenika, odlučili smo i odvojiti dio svojih prostorija kako bi se napravile svlačionice i tuševi za one koji na posao dolaze na dva kotača. Isto tako, imamo odvojeno parkiralište za bicikle, a u suradnji s Sindikatom biciklista radimo na njegovom proširenju ili pronalasku novog adekvatnog prostora.

Zaposlenici biciklisti pak redovito koriste internu mail grupu gdje mogu davati prijedloge, voditi diskusije, razmjenjivati iskustva i dogovarati zajedničke aktivnosti – čime se stvara i jača osjećaj zajedništva među njima.

Društvo i organizacije sve više prepoznaju bicikl kao poželjno i ekološko sredstvo prijevoza. Privredna banka Zagreb svakako će nastaviti sudjelovati u kampanjama za popularizaciju putovanja biciklom na posao, a u tijeku je i certifikacija PBZ-a kao tvrtke prijatelja bicikla od strane Sindikata biciklista.

Ovom akcijom PBZ se uključuje u obilježavanje Svjetskog dana zaštite okoliša o kojem više informacija možete naći na web stranicama WED.

Comments are closed.