PBZ-u dodijeljena nagrada Zlatni indeks

Objavljeno 29.03.2016.
ožujak 29, 2016

U Hrvatskome državnom arhivu krajem ožujka održana je svečanost dodjele nagrada Zlatni indeks 2015. u organizaciji studentske udruge eSTUDENT.

U kategoriji stipendija za svoja su ulaganja nagrađeni Rockwool Adriatic i Privredna banka Zagreb. Navedena kategorija obuhvaća poduzeća i institucije koji su putem stipendiranja sudjelovali u sufinanciranju studenata, troškova njihova obrazovanja i stručnoga usavršavanja. Pritom se uvažavaju sve vrste stipendija kao što su socijalne, stipendije na temelju izvrsnosti, stipendije za izvannastavne aktivnosti, stipendije za školovanje i doškolovanje, stipendije za usavršavanje, sportske stipendije i slično.

Projekt Zlatni indeks šestu godinu zaredom organizira studentska udruga eSTUDENT, uz potporu svih hrvatskih sveučilišta, posebice Sveučilišta u Zagrebu. Nagradom se potiče povezivanje akademske zajednice i poslovnoga  svijeta  te  sudjelovanje što većega broja poduzeća u studentskome boljitku investiranjem u kvalitetnije obrazovanje.

Ocjenjivanje poduzeća provode sami studenti, čime dobivaju priliku jednom biti s druge strane ocjenjivačkoga stola, odnosno oni o kojima ovisi sudbina poduzeća prijavljenih za ovu jedinstvenu nagradu.

Nakon što završi postupak prijave poduzeća, okuplja se Povjerenstvo koje odlučuje o dobitnicima u pojedinim kategorijama, a čine ga predstavnici studentskih udruga sa svih sveučilišta u Hrvatskoj.

Nagrade se dodjeljuju u pet kategorija: stručna praksa, stipendije, ulaganje u studentske udruge i projekte, stručna potpora i organiziranje projekata te najbolji imidž. Kako bi nagrade bile što pravednije dodijeljene, svaka kategorija ima po dva dobitnika – jedno malo ili srednje poduzeće i jedno veliko poduzeće.

Comments are closed.