PBZ sudjeluje u inicijativi Sat za planet Zemlju

Objavljeno 31.03.2021.
31 ožujka, 2021

Privredna banka Zagreb ove se godine uključila u inicijativu Sat za planet Zemlju. To je globalni događaj koji organizira Svjetska organizacija za zaštitu prirode (WWF) kako bi upozorili na ubrzane klimatske promjene. Provodi se posljednje subote u ožujku te milijuni ljudi na jedan sat isključuju svoja svjetla kako bi iskazali podršku i podigli svijest o ovoj važnoj temi.

Društveno odgovorno poslovanje

Kao društveno odgovorna kompanija, Privredna banka Zagreb je podržala ovu inicijativu i 27. ožujka ugasila svjetla u svojim poslovnim zgradama u Radničkoj cesti u vremenu od 20:30 do 21:30 sati.

PBZ, kao i cijela Grupa Intesa Sanpaolo, tijekom godine obilježavaju važne eko datume prigodnim kampanjama koje za cilj imaju podignuti svijest o ovom gorućem problemu te dodatno potaknuti zaposlenike i zajednicu na provođenje aktivnosti povezanih sa zaštitom okoliša.

Zaštita okoliša kao glavno načelo

Glavna načela PBZ grupe na kojima se temelji politika zaštite okoliša jesu smanjenje otpada, postupno poboljšanje energetske učinkovitosti te pridavanje pozornosti posljedicama koje naše odluke imaju na okoliš i društvo. Vjerujemo da malim ali značajnim koracima na ovaj način mijenjamo naše okruženje i navike u zdravijem i ekološki poželjnom smjeru.

Comments are closed.