PBZ potvrdio status MAMFORCE kompanije

Objavljeno 07.09.2015.
rujan 07, 2015

Na slici: Miroslav Halužan, Dijana Kobas Dešković i Alis Kaznačić

Početkom prošle godine Privredna banka Zagreb dobila je priznanje MAMFORCE kompanije koje se dodjeljuje za izvrsnost u omogućavanju ravnoteže posla i obitelji uz jednake mogućnosti razvoja karijere. Potvrdu statusa MAMFORCE kompanije PBZ je dobio na konferenciji “Odvažnost za promjenu – žene lideri kroz povijest” održanoj u lipnju ove godine.

Tijekom konferencije “Odvažnost za promjenu – žene lideri kroz povijest”, u organizaciji inicijative MAMFORCE i Instituta za istraživanja i edukaciju “Zaposlena mama”, Privredna banka primila je MAMFORCE COMPANY certifikat za poboljšanu praksu u području obiteljske odgovornosti i rodne jednakosti u odnosu na stanje od prije godinu dana.

Odgovorno upravljanje ljudskim resursima u PBZ-u se kontinuirano razvija i unaprjeđuje te osigurava zaposlenicima PBZ grupe mnoge pogodnosti kojima se olakšava ravnoteža između poslovnog i obiteljskog života uz stalan razvoj karijere i dodatno obrazovanje u sklopu PBZ-ove poslovne škole. Zaposlenicima je ujedno na raspolaganju usluga korporativnog vrtića koji je smješten u sklopu novoga poslovnog kompleksa u Zagrebu, a Banka i preventivno skrbi o zdravlju zaposlenika redovitim sistematskim pregledima, fizikalnim terapijama, psihološkom podrškom i slično.

“Ponosni smo što smo prije godinu dana bili među prve dvije kompanije u Hrvatskoj koje su stekle status MAMFORCE kompanije. Potvrda tog statusa ujedno je potvrda kontinuiteta dobre prakse koju provodimo kako bismo olakšali uspostavu ravnoteže između privatnoga i poslovnog života našim zaposlenicima. Posebno vodimo brigu o našim zaposlenicama, koje su u većini slučajeva i majke, s obzirom na to da smo u brojčanome smislu dominantno ženska organizacija sa 73 % žena te smo trenutačno posvećeni razvoju dodatnih pogodnosti vezanih uz usklađivanje posla i roditeljstva u smislu veće fleksibilizacije radnoga vremena. Cilj nam je kao društveno odgovornome poslodavcu slušati potrebe svih naših zaposlenika te uz redovito praćenje najnovijih globalnih trendova primjenjivati dokazano najbolje prakse kojima se poboljšava kvaliteta života i rada”, izjavio je Miroslav Halužan, viši izvršni direktor ljudskih resursa i organizacije, u povodu dobivene potvrde statusa MAMFORCE kompanije.

Comments are closed.