Privredna banka Zagreb online edukacijama obilježila Europski tjedan novca

Objavljeno 29.03.2021.
29 ožujka, 2021

Ovogodišnji Europski tjedan novca obilježili smo online edukacijama! Iako PBZ već dugi niz godina sudjeluje u obilježavanju Svjetskog i Europskog tjedna novca održavanjem radionica financijske pismenosti u školama diljem Hrvatske u sklopu međunarodne inicijative ‘Umjetnost štednje’ Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu, ove godine i mi smo se prilagodili epidemiološkoj situaciji i edukacije održali online.

Učenje o izazovima i zamkama digitalnog svijeta

Učenicima viših razreda osnovnih škola smo, u suradnji s Centrom za sigurniji Internet, pripremili webinar na temu „Što trebam znati o digitalnom svijetu?“, usmjeren na pravila ponašanja u digitalnom svijetu što je preduvjet za korištenje brojnih digitalnih tehnologija pa tako i u budućnosti digitalnog bankarstva.

Webinar je održao poznati hrvatski youtuber Malajski Tapir, a učenicima su približeni izazovi i zamke digitalnog svijeta i to kroz njima zanimljive teme – gdje je zarada u besplatnim igricama, mogu li zaraditi ako postanem youtuber i kako prepoznati sigurnu online kupovinu. U webinaru su sudjelovali učenici i profesori iz 11 razreda i sedam škola iz Hrvatske, a svim zainteresiranima biti će omogućeno naknadno gledanje snimke na PBZ YouTube kanalu.

Približavanje osnovnih bankarskih pojmova

U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, u sklopu projekta „Više znamo, bolje razumijemo“,četvrtu godinu zaredom sudjelujemo u edukaciji učenika srednjih škola. I ovdje smo se prilagodili epidemiološkoj situaciji pa su edukacije održane online.

PBZ-ova volonterka, Maja Trajković, je tijekom edukacije učenicima dviju srednjih škola približila osnovne bankarske pojmove pa su tako naučili što znače štednja, osiguranje depozita, upravljanje usobnim financijama, platne kartice, mobilno bankarstvo i plaćanje putem interneta.

Comments are closed.