PBZ obilježio Svjetski dan zaštite okoliša

Objavljeno 05.06.2021.
05 lipnja, 2021

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se 5. lipnja, a ove godine pod geslom “REIMAGINE. RECREATE. RESTORE.” i s fokusom na obnovi našeg planeta čineći ga čišćim i zelenijim.

PBZ, kao i cijela Intesa Sanpaolo grupa, obilježava ovaj dan prigodnim kampanjama kojima je cilj promoviranje ideje o zaštiti okoliša i podizanje svijesti o ovom gorućem problemu.

Dugoročne kampanje

Kampanja „Pošumljavanjem i sadnjom protiv klimatskih promjena“ započela je uoči obilježavanja Dana planete Zemlje, s ciljem dugoročnog djelovanja i podizanja svijesti o važnosti utjecaja svih nas na okoliš u kojem živimo.

U suradnji s Projekt 02, održan je webinar “Pošumljavanjem protiv klimatskih promjena”, a tijekom njega su zaposlenici učili o trenutnom stanju klimatskih promjena, organskoj hrani, biološkoj raznolikosti i onome što pojedinac može učiniti.

Svakodnevna briga o okolišu

Čak 156 kolega je preuzelo na brigu sadnice hrasta lužnjaka do trenutka njegova presađivanja u prirodu na jesen, a povodom Svjetskog dana zaštite okoliša pohvalili su se fotografijama sadnica o kojima brinu u svojim domovima, uredima i vrtovima. Svatko od nas može planet učiniti ljepšim, zdravijim i zelenijim, a to dokazuju i naši kolege!

U službenom WED praktičnom vodiču možete saznati brojne korisne savjete što svi zajedno možemo učiniti za ljepši, zdraviji i zeleniji planet.

Comments are closed.