PBZ nagradio 10 najuspješnijih učenika na kvizu Ekonomske klinike

Objavljeno 19.06.2019.
ekonomska-klinika
19 lipnja, 2019

Važnost financijskog opismenjavanja osnovnoškolaca prepoznala je i Privredna banka Zagreb koja je deset najuspješnijih mladih financijskih stručnjaka odlučila nagraditi s poklon-bonom od 500 kuna i Lav Štedislav kasicama. O čemu je zapravo riječ?

Natjecateljski kviz

U sklopu projekta „Financijska pismenost osnovnoškolaca“ studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu lansirali su aplikaciju „Ekonomska klinika“. Aplikacija za cilj ima djeci, uglavnom učenicima nižih razreda osnovnih škola, kroz igru približiti osnovne financijske pojmove s kojima se svakodnevno susreću, a često ih ne razumiju.

Tako se u sklopu aplikacije može naći kviz koji se sastoji od četrnaest razina, a pomoću kojeg osnovnoškolci postepeno svladavaju osnove ekonomije. Svi koji zaigraju mogu odgovarati na pitanja o željama, novcu, valutama, bankama, kreditima, kreditnim karticama, štednji, financijama, televiziji, internetu, budžetu, osiguranju i poduzetništvu.

Kako bi mališane motivirali na dodatno razmišljanje i aktivnije sudjelovanje u kvizu, PBZ je u suradnji s Ekonomskom klinikom kvizu dao natjecateljski karakter. Tako su svi osnovnoškolci, koji su do 26. travnja sudjelovali u kvizu, zapravo sudjelovali u nagradnom natječaju. Upravo je njih PBZ nagradio s poklon-bonom od 500 kuna i Lav Štedislav kasicama pokazavši im kako se znanje uvijek isplati.

Hvalevrijedan projekt

„Financijska pismenost osnovnoškolaca“ projekt je koji je započet prošle godine, a koji je s aplikacijom „Ekonomska klinika“ nedvojbeno podignut na višu razinu. Budući da u hrvatskom obrazovnom sustavu ne postoji predmet koji bi najmlađe potrošače financijski opismenjavao, projekt se pokazao kao pun pogodak. Mnoge učenike na sudjelovanje svakako su motivirale i vrijedne nagrade koje je za njih pripremio PBZ.

Upravo zahvaljujući ovom projektu, čiju je važnost PBZ odmah prepoznao, stvaraju su odgovorni mladi ljudi koji će savjesno upravljati svojim financijama.

Comments are closed.