PBZ Grupa donirala vozilo Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava

Objavljeno 06.02.2017.
PBZ-cinim-dobro-vozilo
06 veljače, 2017

Predstavnici PBZ Grupe uručili su u petak 3. veljače donaciju Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava vrijednu 271.807,44 kune. Donacijom je omogućena kupnja kombi vozila s rampom za prijevoz djece i mladih s motoričkim poremećajima te kroničnim bolestima, a kombi vozilo će im omogućiti sigurniji i praktičniji prijevoz.

Donacija je uručena u sklopu humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan”. Riječ je o 28. po redu donaciji koju je PBZ Grupa realizirala u sklopu navedenog projekta i American Express kartice sa srcem.

PBZ-cinim-dobro-donacija

Kroz projekt “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice za srcem, pomažu se dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Republici Hrvatskoj. Projekti su “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravstva.

Dosad prikupljeno 8.5 milijuna kuna pomoći

Za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem, izdvaja se jedna kuna za navedene projekte, bez dodatnog troška za korisnike. Prikupljena sredstva PBZ Grupa donira projektima u omjeru 50:50.

Za projekt “Činim dobro svaki dan” PBZ Grupa je do sada prikupila 8.5 milijuna kuna, kojima pomaže dobrobiti djece i mladih u Hrvatskoj.

PBZ-cinim-dobro

Upoznajte Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava

Centar za odgoj i obrazovanje Dubrava namijenjen je školovanju i rehabilitaciji djece i mladih s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima. Kroz djelovanje centra, djeca se u primjerenim uvjetima mogu osposobiti za zanimanja po redovitim, prilagođenim i posebnim programima.

Centar ima 230 korisnika, a trenutno prijevoz svakodnevno koristi oko 50 korisnika s područja cijelog Zagreba i bliže okolice. Prijevoz uključuje svakodnevno dovođenje učenika na nastavu, odraslih osoba na rehabilitacijske programe i potrebe zdravstva, kao i na brojne druge aktivnosti učenika. Donirano kombi vozilo s rampom značajno će olakšati i unaprijediti kvalitetu prijevoza korisnika Centra.

Comments are closed.