PBZ Grupa donirala novac Centru za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave

Objavljeno 07.10.2020.
Bozo_Vrkljan_donacija_PBZ
07 listopada, 2020

PBZ Grupa već dvanaest godina prikuplja novac kroz humanitarni projekt „Činim dobro svaki dan“ i njime pomaže dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih. Najnovija, pedeseta, donacija je ona od 310.148,75 kuna Centru za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave. Centar je ovu donaciju iskoristio za uređenje i opremanje vanjskog vježbališta te izvođenje stolarskih radova, čime će uvelike pridonijeti poboljšanju životnih uvjeta korisnika.

Ovo je pedeseta donacija koju smo realizirali u sklopu našeg dugogodišnjeg humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan” namijenjenog djeci i mladima te se radujemo da smo putem nje pomogli Centru za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave da uredi i opremi novo vježbalište te izvede neophodne stolarske radove u prostorijama za smještaj svojih korisnika. Nadamo se da smo ovom donacijom doprinijeli stvaranju boljih uvjeta rada, osobito izvannastavnih aktivnosti te općenito poboljšali kvalitetu svakodnevnog života korisnika ovog Centra. Čak pedeset donacija u sklopu našeg projekta „Činim dobro svaki dan“, kojim smo obuhvatili brojne domove za djecu i mlade, pedijatrijske odjele i dječje bolnice diljem naše zemlje, potvrđuje našu trajnu opredijeljenost i posvećenost pomaganju zajednici u kojoj djelujemo i svim njezinim članovima.“, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Centar pruža usluge socijalne skrbi izvan vlastite obitelji za zadovoljavanje socijalno–zaštitnih potreba djece i mladeži koja iskazuju probleme u ponašanju i teškoće u učenju, a svakodnevno brinu o četiristo svojih korisnika.

Opremljeno vježbalište Dugave

Donacijom PBZ Grupe uspjeli smo ostvariti višegodišnju želju i plan oplemenjivanja i uređenja okoliša našeg Centra tako da na njemu bude što više sadržaja koji bi mogli koristiti naši korisnici kroz različite aktivnosti organiziranog slobodnog vremena. Donacijom PBZ Grupe na više od 200 m2 uredili smo krajobraz i izgradili vježbalište s antistresnom podlogom, šest sprava za vježbanje i tri klupe, ciljano postavljenih za potrebe naših korisnika. Korisnici iz različitih odjela svakodnevno koriste vježbalište i izuzetno su sretni i zadovoljni da tako nešto postoji u sklopu našeg Centra te će ono u znatnoj mjeri pridonijeti boljoj i uspješnijoj socijalizaciji naše djece. Dio sredstava iz donacije uložili smo i u dislocirani odjel smještaja te zamijenili derutnu stolariju u potkrovlju Doma što će uvelike doprinijeti poboljšanju uvjeta života naše djece. Zahvaljujem PBZ Grupi te resornom Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za suradnju i potporu u realizaciji ove donacije.“, istaknuo je Božo Vrkljan, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Zagreb-Dugave.

Kroz svoje društvene odgovorno poslovanje, PBZ grupa već dvanaest godina provodi projekt “Činim dobro svaki dan” te je dosad prikupila više od 21 milijuna kuna, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu bez dodatnog troška za korisnike kartice. Prikupljenim novcem Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: „Praćenje djece s neurorizicima“ Ministarstva zdravstva i „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi“   Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te odgovara na aktualne potrebe našeg društva.

 

Comments are closed.