PBZ grupa donirala 147.500,00 kuna Kliničkoj bolnici Merkur

Objavljeno 13.07.2020.
13 srpnja, 2020

PBZ grupa nastavlja s donacijama novca prikupljenim kroz humanitarni projekt „Činim dobro svaki dan“. Najnovija donacija je ona Kliničkoj bolnici Merkur u iznosu od 147.500,00 kuna kojom je kupljen prijeko potreban stolić za reanimaciju i toplinsku terapiju novorođenčadi i nedonoščadi.

‘Raduje me da smo našim projektom „Činim dobro svaki dan“ pomogli najranjivijoj skupini našeg društva – tek rođenoj djeci, malenim pacijentima KB Merkur. Nakon značajnih sredstava koje smo donirali pomažući bolnicama u kupnji potrebne opreme za liječenje oboljelih od COVID-19 i sanaciju štete nastale u nedavnom potresu, nastavljamo pomagati dugoročne projekte za djecu i mlade. Nadamo se da će donirani uređaj omogućiti kvalitetniju zdravstvenu skrb i sigurniju budućnost naših najmlađih sugrađana’, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Kroz svoje društvene odgovorno poslovanje, PBZ grupa već dvanaest godina provodi projekt „Činim dobro svaki dan“, do sada je prikupila više od 20 milijuna kuna, a ovo je 49. ostvarena donacija.

Zahvaljujemo PBZ grupi na donaciji stolića za reanimaciju novorođenčadi. Godišnje se u KB Merkur rodi oko 2.100 novorođenčadi od kojih je 10% vitalno ugroženih i zahtjeva pomoć po porodu. Ovaj suvremeni reanimacijski stolić nam omogućuje najbolju moguću skrb novorođenčadi po porodu. Veselimo se i budućnoj suradnji s PBZ grupacijom u cilju ostvarivanja što kvalitetnije zdravstvene skrbi za naše male pacijente“, istaknuo je izv. prof.dr. sc. Mario Starešinić, dr. med., ravnatelj KB Merkur.

Projekt je Grupa pokrenula još 2008. godine kako bi kontinuirano i dugoročno pomagala zajednici, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu bez dodatnog troška za korisnike kartice. Prikupljenim novcem Grupa pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: „Praćenje djece s neurorizicima“ Ministarstva zdravstva i „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te odgovara na aktualne potrebe našeg društva. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Comments are closed.