PBZ Grupa donirala 273.303 kune Domu za odgoj djece i mladeži Osijek

Objavljeno 29.04.2021.
29 travnja, 2021

PBZ Grupa je najnovijom donacijom u iznosu od 273.303 kune omogućila obnovu sportske dvorane Doma za odgoj djece i mladeži Osijek. Ova donacija realizirana je u sklopu humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan” putem kojeg PBZ Grupa pomaže projektima za dobrobit djece i mladih diljem zemlje.

Dom pruža usluge smještaja, boravka, privremenog smještaja, poludnevnog boravka te savjetovanja i pomaganja u obitelji, a trenutno brine o četrdesetak  korisnika.  Djeluju u dvije županije, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj.

Poboljšanje kvalitete života

„Raduje nas svaka prilika da pomognemo djeci i mladima u Hrvatskoj. Stoga nam je zadovoljstvo putem našeg dugogodišnjeg humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ pomoći Domu za odgoj djece i mladeži u Osijeku. Ovom donacijom, koja je omogućila uređenje sportske dvorane, nadamo se da smo pridonijeli stvaranju boljih uvjeta izvannastavnih aktivnosti te općenito poboljšanju kvalitete svakodnevnog života četrdesetak korisnika Doma. U sklopu našeg humanitarnog projekta do sada smo realizirali više od pedeset donacija, kojima smo obuhvatili domove za djecu i mlade, pedijatrijske odjele i dječje bolnice, a sve one potvrđuju našu trajnu opredijeljenost i posvećenost pomaganju zajednici u kojoj poslujemo“, istaknuo je Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda.

Ostvarenje dugogodišnje ideje

„Donacijom PBZ Grupe ostvarili smo višegodišnju ideju o obnavljanju dvorane koja je bila u derutnom stanju. Osim radom na usvajanju i razvijanju socijalnih i praktičnih vještina veliki naglasak u radu s našim korisnicima stavljamo na organizaciju i strukturiranje kvalitetnog slobodnog vremena. Jedan od aspekata kvalitetnog provođenja slobodnog vremena jest bavljenje raznim sportskim aktivnostima, što pozitivno utječe na fizičko i mentalno zdravlje naših korisnika te potiče druženje i suradnju. Vodeći se time, naš je cilj bio obnoviti sportsku dvoranu, koja nije obnavljana posljednjih tridesetak godina. Obnovljena dvorana korisnicima će biti dostupna svaki dan te će im biti ponuđene razne sportske aktivnosti kao što su košarka, nogomet, odbojka i druge. Zahvaljujem PBZ Grupi te resornom Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na suradnji i potpori u realizaciji ove donacije“, istaknuo je Goran Tubić, ravnatelj Doma za odgoj djece i mladeži Osijek.

Humanitarni projekt „Činim dobro svaki dan“ provodi se već više od dvanaest godina, a izdvojenim sredstvima pomaže nacionalne, dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravstva i “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te odgovara na aktualne potrebe društva, izdvajajući za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice. Do sada je prikupljeno više od 23,5 milijuna kuna te, uključujući i ovu najnoviju, ukupno realizirano 56 donacija. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Comments are closed.