PBZ Grupa donirala 349.932 kune Dječjem domu Sv. Ana u Vinkovcima

Objavljeno 06.10.2021.
06 listopada, 2021

PBZ Grupa je najnovijom donacijom, onom u iznosu od 349.932,06 kune Dječjem domu Sv. Ana u Vinkovcima, omogućila gradnju i opremanje polivalentnog igrališta. Korisnicima će igralište omogućiti kvalitetniji rast i razvoj, a svakako će i uljepšati svakodnevne trenutke, igre i odrastanje.

Ovaj dom pruža socijalne usluge djeci bez roditelja ili bez odgovarajuće roditeljske skrbi te primarnim i udomiteljskim obiteljima. Trenutno na smještaju u Domu boravi 37 korisnika , a Dom ukupno pruža usluge za pedeset korisnika, uključujući djecu na poludnevnom boravku te iz samostalnih stambenih zajednica.

Zabava za sve uzraste

„Zahvaljujući projektu „Činim dobro svaki dan“, u suradnji s našim nadležnim Ministarstvom, dobili smo u dvorištu Doma novo polivalentno igralište na kojem izazovne sadržaje mogu pronaći djeca svih uzrasta. Osim tobogana i ljuljački koji su zanimljivi i sigurni za igru mlađoj djeci, postavljene su sprave za street-workout vježbanje koje su posebno atraktivne srednjoškolcima. Uređenjem polivalentnog igrališta PBZ Grupa nije samo djecu razveselila nego je na ovaj način uloženo u cjelokupni razvoj naše djece. Kretanje i igra pogoduju razvoju i poboljšanju niza motoričkih sposobnosti kao što su snaga, brzina, koordinacija, izdržljivost, gibljivost i preciznost, a osim na tjelesni razvoj i zdravlje, kretanje i igra na otvorenom utječu na razvoj mišljenja, pažnje, samopouzdanja i općenito na razvoj komunikacijskih vještina. Zahvaljujemo PBZ Grupi, našem Ministarstvu i svima koji su sudjelovali u realizaciji ove za nas vrlo vrijedne donacije“, istaknula je Zrinka Mikić, ravnateljica Dječjeg doma Sv. Ana Vinkovci.

Dio dugogodišnjeg hvalevrijednog projekta

Donaciju su uručili Mladenka Dubravac, glavna koordinatorica odnosa s javnošću PBZ Carda i Dario Klarić, direktor, Centar za poslovanje s malim i srednjim poduzećima PBZ-a, a ona je dio projekta društveno odgovornog poslovanja PBZ Grupe, članice Intesa Sanpaolo Grupe, koji se provodi već trinaest godina pod nazivom “Činim dobro svaki dan”. Izdvojenim sredstvima se pomaže nacionalne dugoročne projekte za dobrobit djece i mladih: “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravstva i “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Kroz trinaest godina je prikupljeno više od 25 milijuna kuna te je realizirano 58 donacija, a više možete saznati na www.cinimdobro.hr

Comments are closed.