PBZ grupa donirala 300 tisuća kuna varaždinskoj bolnici

Objavljeno 15.01.2016.
siječanj 15, 2016

Predstavnici PBZ grupe u siječnju su uručili Općoj bolnici Varaždin donaciju od 298.999,75 kuna kojom je omogućena kupnja EEG uređaja za Odjel za pedijatriju.

Donacija je dio humanitarnog projekta PBZ grupe “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem, a putem kojega Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj – “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravlja te “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva socijalne politike i mladih.

Za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem PBZ Grupa izdvaja jednu kunu, a prikupljena sredstva donira spomenutim projektima. Za projekt “Činim dobro svaki dan” PBZ grupa je dosad prikupila više od 6,3 milijuna kuna.

Donacija Općoj bolnici Varaždin je 23. donacija koju je PBZ grupa realizirala u sklopu svog humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem, te 19. donacija upućena nekoj od bolnica koje su uključene u projekt “Praćenje djece s neurorizicima”.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, među kojima i Nataša Zorić, pomoćnica ministra zdravlja, dr.med. Dunja Skoko-Poljak, voditeljica Službe za javno zdravstvo Ministarstva zdravlja, Alen Kišić, zamjenik varaždinskog župana, Goran Habuš, varaždinski gradonačelnik, Mladen Smoljanec, sanacijski upravitelj OB Varaždin, Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda, John Knezović, izvršni direktor Odnosa s javnošću i marketinga PBZ-a itd.

Projekt ”Praćenje djece s neurorizicima” pokrenulo je Ministarstvo zdravlja 2007. godine, a njegov je cilj organizirati praćenje djece s neurorizicima u cijeloj zemlji, ranu dijagnostičku obradu te što ranije uključivanje djece u habilitaciju.

Suradnja između Ministarstva zdravlja i PBZ grupe ima veliku vrijednost za sam projekt s obzirom na to da prikupljena i donirana financijska sredstva omogućuju brže postizanje krajnjeg cilja projekta – stvaranje jedinstvenog sustava aktivnog praćenja djece s rizikom za rano oštećenje mozga u Hrvatskoj, a samim time i aktivnog preventivnog rada ujednačavanjem kvalitete zaštite zdravlja mladih.

Comments are closed.