PBZ grupa donirala 250 tisuća kuna Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov

Objavljeno 26.04.2016.
travanj 26, 2016

Predstavnici PBZ grupe krajem travnja uručili su donaciju Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov  u iznosu od 250 tisuća kuna, omogućivši time kupnju namještaja, informatičke, metodičke i druge opreme za brojne kreativne radionice te medicinskih i ortopedskih pomagala.

Donacija je dio humanitarnoga projekta PBZ grupe “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem putem kojih Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj: “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva socijalne politike i mladih te “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravlja. Centar je uključen u projekt “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi”.

Svečanom uručenju donacije nazočili su brojni ugledni uzvanici, među kojima i Bernardica Juretić, ministrica socijalne politike i mladih RH; Stipe Zrilić, župan Zadarske županije; Zoran Pelicarić, načelnik Općine Sveti Filip i Jakov; Valentina Cindori, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov; Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb; Mario Jurišić, član Uprave PBZ Carda te John Knezović, izvršni direktor Odnosa s javnošću i marketinga PBZ-a.

“Sva ta oprema omogućit će našim postojećim i novim korisnicima sadržajnije i kreativnije korištenje slobodnoga vremena te kvalitetnije razvijanje njihovih sposobnosti“, istaknula je Valentina Cindori, ravnateljica Centra.

“Nadamo se da će novi, moderno opremljeni dnevni boravci, brojna oprema za razne kreativne radionice i informatički kabinet, kao i medicinska pomagala kupljena donacijom PBZ grupe, unaprijediti kvalitetu života korisnika Centra Sv. Filip i Jakov te olakšati svakodnevni rad djelatnika Centra”, istaknuo je pri uručenju donacije Dinko Lucić, član Uprave Privredne banke Zagreb.   

Centar za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov brine se o djeci i odraslim osobama s teškoćama u razvoju, primarno s intelektualnim teškoćama, te je godinama jedini pružatelj usluge smještaja tim korisnicima na području Zadarske županije.

Donacija Centru Sv. Filip i Jakov je 26. donacija u sklopu humanitarnoga projekta “Činim dobro svaki dan” putem kojega PBZ grupa pomaže projekte za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj, i to tako da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja po jednu kunu. U sklopu projekta Grupa je do kraja ožujka ove godine prikupila gotovo 7 milijuna kuna.

Comments are closed.