PBZ Grupa donirala 250 tisuća kuna Centru za odgoj i obrazovanje Lug

Objavljeno 17.02.2016.
veljača 17, 2016

Predstavnici PBZ Grupe u veljači su uručili donaciju Centru za odgoj i obrazovanje Lug u iznosu od 249.957,18 kuna.

Donacijom je omogućena kupnja informatičke, multimedijske, sportske i druge opreme za kreativne radionice i kabinete praktične nastave te potreban namještaj kako bi se obrazovanje, boravak i slobodno vrijeme korisnika Centra učinili što kvalitetnijim, ugodnijim i sadržajnijim.

Centar za odgoj i obrazovanje Lug ustanova je socijalne skrbi koja brine o mladima s teškoćama u razvoju i problemima u ponašanju te odraslim osobama s invaliditetom.

Navedena donacija dio je humanitarnog projekta PBZ Grupe “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem putem kojega Grupa pomaže dva značajna projekta za dobrobit djece i mladih u Hrvatskoj – “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva socijalne politike i mladih te “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravlja. Projekti se podupiru tako da se za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem izdvaja jedna kuna, a prikupljena sredstva doniraju se projektima u omjeru ”pola-pola”.

Svečanom uručenju donacije prisustvovali su brojni ugledni uzvanici, među kojima i ministrica socijalne politike i mladih Bernardica Juretić, zagrebački župan Stjepan Kožić, samoborski gradonačelnik Krešo Beljak, predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka, ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Lug Goran Radovanović, predsjednik Uprave PBZ Carda Mislav Blažić te izvršni direktor Odnosa s javnošću i marketinga PBZ-a John Knezović.

”Zahvaljujući donaciji PBZ Grupe nabavili smo desetak računala, televizora, playstationa, glazbenih linija kojima smo opremili dnevne boravke za sve naše odgojne skupine. Kupili smo klavijature, mikrofone, harmoniku, bubnjeve i razglas za glazbenu terapiju, opremu za keramičku radionicu, kabinet praktične nastave za kuhare i slastičare, zatim deset brdskih bicikala, pet sprava za teretanu, sportsku opremu za nogomet, košarku, odbojku i stolni tenis, radne stolove i stolice”, kazao je među ostalim ravnatelj Centra Goran Radovanović.

“Danas smo se uvjerili da će brojna oprema i sprave, kupljene našom donacijom, korisnicima Centra Lug unaprijediti kvalitetu života, obrazovanja i slobodnog vremena te poboljšati i olakšati svakodnevni rad djelatnika Centra”, istaknuo je predsjednik Uprave PBZ-a Božo Prka prilikom uručivanja donacije.

Za projekt “Činim dobro svaki dan” PBZ Grupa je do kraja siječnja ove godine prikupila 6.494.083,45 kuna. Donacija Centru za odgoj i obrazovanje Lug je 24. u nizu koju je PBZ Grupa realizirala u sklopu projekta “Činim dobro svaki dan” i American Express kartice sa srcem.

Comments are closed.