PBZ Grupa donira 7,8 milijuna kuna za pomoć stradalima u razornom potresu

Objavljeno 14.01.2021.
14 siječnja, 2021

PBZ Grupa, dio Intesa Sanpaolo Grupe, donirala je 7,8 milijuna kuna kako bi pomogla stradalima i sanaciji posljedica razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju i šire područje. Općoj bolnici „dr. Ivo Pedišić“ u Sisku donirano je 3,5 milijuna kuna, na račun Državnog proračuna Republike Hrvatske uplaćeno je 3,8 milijuna kuna za Pomoć za obnovu nakon potresa te je Dječjem Domu Vrbina Sisak donirano 500.000 kuna.

“Ponovno bih naglasio, jedna je Hrvatska, to svi uvijek trebamo imati na umu i pomoći našoj zemlji kad god to možemo a osobito sada u ovim nesagledivim stradanjima uslijed razornog potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju i šire područje. PBZ se uz podršku matične banke Intese Sanpaolo uvijek spremno odaziva pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija te ovom donacijom želimo izraziti svoju solidarnost i zajedništvo u pomaganju stradalom stanovništvu i pogođenom području. PBZ nije samo predvodnik na tržištu u mnogim područjima bankarstva i naprednih tehnologija, već smo ponosni na to da smo vodeća financijska institucija koja je u javnosti prepoznata po svojim kontinuiranim i brojnim humanitarnim aktivnostima te da vlastitim primjerom možemo motivirati i druge na što veću pomoć zajednici“,  istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

#uvijekzajedno

Kako bismo pomogli klijentima pogođenima potresom i pružili im podršku i pomoć, donijeli smo niz mjera – od odgode otplate kredita od 6 do 12 mjeseci do privremene obustave pokretanja mjera naplate kao i određenih naknada, primjerice za vođenje transakcijskih računa otvorenih u poslovnicama Petrinja i Glina.

PBZ Grupa jedan je od inicijatora uvođenja promjena na području društveno odgovornog poslovanja te uvijek nastoji pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija i sudjelovati u pozitivnim promjenama u društvu. Samo tijekom 2020. godine, uslijed izvanrednih okolnosti izazvanih COVID-19 pandemijom i potresom, koji je u ožujku pogodio grad Zagreb i okolicu, Grupa je u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ donirala oko 5 milijuna kuna zdravstvenim ustanovama za pomoć u suzbijanju pandemije koronavirusa i liječenju oboljelih sugrađana, kao i sanaciji posljedica potresa. Uključujući ovu najnoviju donaciju, odgovarajući na aktualne potrebe naše zajednice, PBZ Grupa ukupno je donirala 12,8 milijuna kuna.

Briga za zajednicu

Osim u ovim izvanrednim okolnostima, već više od deset godina pomažemo zajednici putem našeg humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“. Za svaku transakciju napravljenu Visa karticom sa srcem izdvajamo po jednu kunu, bez dodatnog troška za korisnike kartice, a doniramo ih nacionalnim i dugoročnim projektima za dobrobit djece i mladih, “Praćenje djece s neurorizicima” Ministarstva zdravstva i “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Grupa je do sada prikupila više od 22 milijuna kuna te realizirala 54 donacije, uključujući dječje bolnice i pedijatrijske odjele te domove socijalne skrbi diljem Hrvatske. Više informacija o postignućima projekta nalazi se na www.cinimdobro.hr.

Comments are closed.