PBZ Grupa donacijom od 250.000 kuna pomogla programu Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“

Objavljeno 18.12.2019.
PBZ
18 prosinca, 2019

PBZ Grupa i ove je godine bila dio programa Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu“. U sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“ tako je PBZ Grupa Hrvatskom Caritasu donirala 250.000 kuna.

PBZ i Hrvatski Caritas 18 godina zajedno pomažu

–  Privredna banka Zagreb u akciji Hrvatskog Caritasa „Za 1000 radosti“ sudjeluje od prve godine njena provođenja, kao jedna od tvrtki inicijatora uvođenja promjena na području društveno odgovornog poslovanja, osobito u predbožićno vrijeme. Uvijek smo nastojali sudjelovati u pozitivnim promjenama u društvu pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija – istaknuo je predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Dinko Lucić dodavši kako je od velike važnosti konkretno i odgovorno djelovanje banaka u društvu.

PBZ

Predsjednik Hrvatskog Caritasa mons. Josip Mrzljak napomenuo je kako je program „Za 1000 radosti“ važan za cijelo društvo jer potiče sve članove društva na buđenje svijesti o tome kako smo svi međusobno odgovorni jedni za druge.

–  Kada osvijestimo važnost prepoznavanja potreba drugih ljudi oko nas, kada se zajedničkim snagama ujedinimo u činjenju dobra – kao što to PBZ i Hrvatski Caritas, vjerni svjedočenju dobra, već 18 godina zajedno čine u programu „Za 1000 radosti“ – iznova donosimo nadu i svjetlo tamo gdje je to najpotrebnije – u srce svakog čovjeka u svakom kutu svijeta – rekao je mons. Josip Mrzljak.

Donacija u sklopu projekta „Činim dobro svaki dan“

Inače, PBZ Grupa sudjeluje u programu „Za 1000 radosti“ u sklopu svog humanitarnog projekta „Činim dobro svaki dan“. Projekt „Činim dobro svaki dan“ PBZ Grupa je pokrenula 2008. godine, a sredstvima iz projekta pomaže dva nacionalna projekta za dobrobit djece i mladih u zemlji za unapređenje kvalitete zdravstvene i socijalne skrbi najosjetljivijih skupina društva.

Nacionalni program „Za 1000 radosti – Probudi dobro u svijetu“ cjelogodišnji je program u kojem se novčana sredstva skupljaju, ne samo donacijama tvrtki, obrtnika i udruga, nego i putem donacijskog telefona te uplatama građana. Sav novac Hrvatski Caritas usmjerava u 16 nadbiskupijskih i biskupijskih Caritasa koji zatim pomažu najugroženijim obiteljima na svom području. Obitelji su to koje se suočavaju s teškim bolestima, koje su višečlane ili jednoroditeljske, koje su pogođene nezaposlenošću, siromaštvom ili socijalnom isključenošću.

PBZ grupa je bila ponosna i sretna što i ovom prigodom može pomoći, a i vi se možete uključiti pozivom na donacijski telefon 060 9010 (6,25kn po pozivu, PDV uključen); uplatom na žiro–račun Hrvatskoga Caritasa IBAN HR4023400091510126452, poziv na broj 7-19 (ili on-line uplatama putem www.caritas.hr).

Comments are closed.