PBZ Grupa donirala sredstva Klinici za dječje bolesti Zagreb

Objavljeno 23.07.2018.
23 srpnja, 2018

Kroz humanitarni projekt “Činim dobro svaki dan” PBZ Grupa već 10 godina pomaže zajednici. Posljednju donaciju od 305.910,00 kuna uručili smo Klinici za dječje bolesti Zagreb.

PBZ Grupa uručila je Klinici za dječje bolesti Zagreb donaciju u iznosu od 305.910,00 kuna. Tim je sredstvima omogućena kupnja digitalnog EMNG uređaja s evociranim potencijalima te nadogradnja digitalnog EEG sustava za Kliniku za pedijatriju Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Riječ je o donaciji u sklopu pomaganja nacionalnom projektu Ministarstva zdravstva “Praćenje djece s neurorizicima“. Projekt je Ministarstvo pokrenulo još 2007 godine, a od 2008. godine PBZ Grupa pomaže donirajući bolnicama diljem zemlje potrebna sredstva za kupnju medicinskih uređaja.

“Drago mi je da smo danas u jednoj od naših najpoznatijih dječjih bolnica te se nadam da će ova donacija i za nju kupljeni uređaji omogućiti što ranije otkrivanje poteškoća i liječenje malenih pacijenata. Klinika za dječje bolesti Zagreb ima posebno mjesto u našem projektu “Činim dobro svaki dan” budući da je ona jedna od začetnika projekta “Praćenje djece s neurorizicima”, kojem pomažemo, te s obzirom na iznimnu važnost koju ima u liječenju djece kako s područja Zagreba tako i cijele Hrvatske. Zato je ovo treća donacija, koju smo uputili ovoj Bolnici samo u sklopu projekta “Činim dobro svaki dan”, uključujući ranije donirani EEG uređaj te opremu za senzornu sobu”, istaknuo je Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

Ova će donacija, odnosno kupnja suvremenih uređaja, istaknula je doc.dr.sc. Vlasta Đuranović, dr. med., voditeljica Odjela neuropedijatrije, omogućiti djeci s neurorizicima nastavak boljeg sustavnog praćenja, ranije otkrivanje pridruženih oštećenja i njihovo pravovremeno liječenje i rehabilitaciju.

Ovo je treća donacija koju je PBZ Grupa uputila Klinici za dječje bolesti Zagreb, a realizirana je kroz projekt “Činim dobro svaki dan” kroz koji je u 10 godina prikupljeno 13,5 milijuna kuna.

Projekt “Činim dobro svaki dan” možete pratiti na web stranici www.cinimdobro.hr

Comments are closed.