PBZ Edu volonteri uoči Svjetskog dana štednje održat će više od 20 edukativnih radionica

Objavljeno 29.10.2019.
Volonter PBZ
29 listopada, 2019

Privredna banka Zagreb poznata je, između ostalog, i po svojim edukativnim radionicama u kojima Edu volonteri pokazuju mlađim članovima našeg društva da je štednja zapravo umjetnost. Tako će, uoči Svjetskog dana štednje, 15-ak Edu volontera održati više od 20 radionica u osnovnim i srednjim školama diljem Hrvatske.

Radionice za osnovnoškolce i srednjoškolce

„Umjetnost štednje“ edukativna je serija aktivnosti za mlade koja je nastala u sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu. Cilj je tog projekta, koji se provodi od 2017. godine i koji je gostovao u 57 škola diljem Hrvatske, uvođenje strateškog volontiranja u svrhu provođenja financijske edukacije za što veći broj mladih. Inače, dosad je preko 50 Edu volontera održalo više od 200 radionica za djecu.

Radionice namijenjene učenicima osnovnih škola su „Djeca i štednja“ te „Ti odlučuješ“. „Djeca i štednja“ radionica je koja za cilj ima upoznati djecu s osnovama štednje, kao i pokazati im sve načine na koje se pametno može raspolagati s džeparcem. Kroz radionicu „Ti odlučuješ“ osnovnoškolci su kroz različite igre mogli vidjeti koje su osnove upravljanja osobnim financijama.

Oni nešto stariji učenici srednjoškolci mogli su uživati u radionici „Financijski savjetnik“. Kroz radionicu se, na način primjeren njihovu uzrastu, obrađivala tema ulaganja.

Mladi motiviraju PBZ Edu volontere

Osim štednje, Edu volonteri sudjeluju i u edukaciji „Sigurnost na internetu“, koja je namijenjena starijim učenicima osnovnih škola te srednjoškolcima. Ova radionica na zanimljiv način govori o zaštiti javnih i privatnih podataka, o tome što treba stavljati na društvene mreže, a što ne, tko su hakeri, zašto je dobra lozinka važna, itd.

Da su ovakvim oblicima volontiranja zadovoljni i sami PBZ-ovi zaposlenici, ali i djeca kojima su radionice namijenjene, pokazuju samo neki od komentara najmlađih. „Štednja je dobra“, „Moramo biti strpljivi“, „Odluke su teške“, „Od štednje se ne smije odustati“ i sl. tek su neki od njih.

Motivacija je to PBZ Edu volonterima da nastave s ovim hvalevrijednim projektom.

Comments are closed.