PBZ donirao novi EP/EMG uređaj Klinici za psihijatriju Vrapče

Objavljeno 13.06.2014.
lipanj 13, 2014

Klinici za psihijatriju Vrapče Privredna banka Zagreb  donirala je sva potrebna sredstva za kupnju novog digitalnog uređaja za evocirane potencijale i elektromineurografiju (EP/EMG uređaj).

Donirani je uređaj opremljen najsofisticiranijom tehničkom opremom, u potpunosti kompjutoriziran te omogućava snimanje praktično svih evociranih potencijala kao što su: vidni evocirani potencijali, slušni evocirani potencijali moždanog debla, somatosenzorni evocirani potencijali i kognitivni evocirani potencijali. Osim toga na ovom se uređaju može vrlo kvalitetno raditi i registracija elektromiografija, motorne i senzorne brzine provodljivosti živaca te refleksološke analize. Vrijednost doniranog uređaja za evocirane potencijale i pripadajućeg automatskog sterilizatora je preko 240.000 kuna.

O važnosti ove donacije govori i činjenica da je postojeći uređaj za evocirane potencijale kojim se je do sada koristila Klinika za psihijatriju Vrapče u potpunosti dotrajao i radile su samo dvije od njegove četiri funkcije očitavanja. Stoga će ova donacija PBZ-a značajno doprinijeti kvaliteti rada i unaprjeđenju skrbi za bolesnike za koje je u dijagnostici nužan ovaj uređaj. Klinika za psihijatriju Vrapče je najveća i najznačajnija psihijatrijska ustanova u Hrvatskoj u kojoj je zaposleno oko 750 zaposlenika. Klinika danas raspolaže s preko 800 kreveta koji su raspoređeni u 11 bolničkih odjela, odnosno kliničkih odjela i zavoda. Uz njih su i dvije dnevne bolnice te ambulantna (poliklinička) služba. Ovo je ujedno i naša najstarija klinika za psihijatriju sa 130 godišnjom povijesti i tradicijom te je u njoj do sada liječeno više od 150.000 bolesnika. U Klinici su se liječili, a i danas se liječe, najteži i najkompliciraniji psihijatrijski slučajevi iz svih dijelova Hrvatske čije je liječenje oduvijek bilo u skladu s trenutnim razvojem psihijatrijske struke.

„Biti društveno odgovoran temeljno je načelo poslovanja cijele PBZ Grupe i uvijek se odazivamo kada je riječ o pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Prepoznali smo potrebu Klinike za psihijatriju Vrapče za novim uređajem za evocirane potencijle i zadovoljstvo nam je što možemo pomoći i tako dopriniijeti unaprjeđenju razine zdravstvene skrbi naših sugrađana  i općenito poboljšanju kvalitete života lokalne zajednice. Posebno smo proteklih godina bili usmjereni na područje zdravlja i socijalne skrbi donirajući različitim ustanovama i bolnicama u Hrvatskoj neophodnu opremu i uređaje za rad. U zadnje dvije godine PBZ je donirao  sredstva u iznosu preko 30 milijuna kuna kojima su podržani brojni humanitarni projekti, udruge, ustanove i pojedinci“.

donac22 donacija11) OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Comments are closed.