PBZ donirao gradnju bunara u Ruandi

Objavljeno 04.09.2015.
rujan 04, 2015

Privredna banka Zagreb redovito je uključena u društveno odgovorne projekte te sponzorstvima i donacijama nastoji pridonijeti široj zajednici. Jedan od primjera je i nedavno sklopljen ugovor između PBZ-a i Hrvatske salezijanske provincije na temelju kojega je banka donirala 15 tisuća eura za realizaciju projekta gradnje bunara uz prateću opremu u Ruandi, čime je jednoj školi omogućen pristup pitkoj vodi.

Privredna banka Zagreb pomogla je s donacijom nakon što je misionar u Ruandi, don Danko Litrić, prošle godine zamolio za pomoć pri gradnji bunara kako bi djeca spomenute škole imala pristup pitkoj vodi.

PBZ-Ruanda-bunar-2

Don Litrić ovih je dana bio na kraćem odmoru u Hrvatskoj te iskoristio prigodu da pismenim putem zahvali banci na donaciji, ukratko opisavši što ona zapravo znači za tamošnju zajednicu.

“Samo bušenje bilo je dosta teško, ali ipak smo uspjeli pronaći dobru pitku vodu na dubini od sto šest metara. To je i mene i svu djecu naše škole silno razveselilo jer je ovim projektom za sve njih osigurana pitka voda. Gradska voda nije bila redovita i škola ju je morala plaćati. Do sada su djeca morala nositi vodu od kuće, gdje je također manjak vode – a osobito pitke. Ovim bunarom i cijela je naša odgojna zajednica riješila problem vode”, opisuje, među ostalim, Don Litrić u pismu zahvale.

“U ime moje subraće salezijanca koji koristimo pronađenu vodu, u ime đaka naše škole – kojih ima više od tisuću u dječjem vrtiću i osnovnoj školi – želim Vam reći iskreno hvala!”, zaključuje Litrić u svojoj zahvali Upravi i djelatnicima Privredne banke Zagreb.

Comments are closed.