PBZ donirao 20.000 kuna zakladi Vrt plavih ruža

Objavljeno 21.07.2016.
srpanj 21, 2016

Privredna banka Zagreb donirala je 20.000 kuna zakladi Vrt plavih ruža u sklopu akcije darivanja cigli za rekonstrukciju volonterske kuće u Gornjoj Bistri.

Međunarodna zaklada Vrt plavih ruža nedavno je kupila kuću u blizini Specijalne bolnice za kronične dječje bolesti Gornja Bistra, koju je od 1998. godine posjetilo 9000 volontera iz svih krajeva Italije kako bi pomogli djeci i mladima, pacijentima bolnice. Već nekoliko godina talijanskim volonterima pridružuju se i mnogi hrvatski te sada nastoje zajedno uljepšati tamošnji vrt, pri čemu se javila potreba za rekonstrukcijom kuće u kojoj su smješteni sve brojniji volonteri.

Zaklada je stoga pokrenula inicijativu za rekonstrukciju pod nazivom “Latice ruže”, u sklopu koje donatori darivanjem 100 eura mogu kupiti jednu ciglu u svoje ili u ime dragih im ljudi, pri čemu će to ime biti ugravirano u ciglu koja će simbolično biti postavljena unutar “Kuće ruža”. Samim time, solidarna gesta dobrih ljudi ostaje neizbrisiva!

Međunarodna zaklada Vrt plavih ruža osnovana je u lipnju 2008. godine, a od 12. travnja 2013. službeno je priznata i u Hrvatskoj s registracijom u Ministarstvu pravosuđa te upisom u Ured za predstavništvo inozemnih fondacija.

Namjera Zaklade je širenje vrijednosti volonterstva ujedinjujući i nudeći iskustvo volontiranja i okupljanja. Vrijednost projekata Zaklade prepoznala je i Privredna banka Zagreb koja se u novu akciju uključila donacijom.

Comments are closed.