PBZ donirala sredstva za EEG uređaj Odjelu za pedijatriju OB Zadar

Objavljeno 08.06.2017.
Donacija OB Zadar_PBZ Card_foto3
08 lipnja, 2017

U sklopu projekta „Činim dobro svaki dan“, 6. lipnja posjetili smo Opću bolnicu Zadar i uručili donaciju u iznosu od 301.112 kuna. Uz pomoć doniranih sredstava nabavljen je suvremeni EEG uređaj za Odjel za pedijatriju zadarske bolnice. Time je PBZ Grupa uspješno poduprijela projekt „Praćenje djece s neurorizicima“ Ministarstva zdravstva.

Najnoviji će se dijagnostički uređaj koristiti u liječenju djece s neurorizicima, perinatalnim oštećenjima mozga, konvulzijama i epilepsijom. U okviru programa rane intervencije, u zadarskoj  se bolnici intenzivno prati razvoj djece s navedenim teškoćama. O potrebi za novom opremom najbolje govori podatak da je samo tijekom 2016. godine pregledano gotovo dvije i pol tisuće mališana, od kojih je 500 bilo neurorizično. Suvremeni će EEG tako u pravom trenutku omogućiti kvalitetnije medicinske postupke i uvelike pomoći u pružanju vrhunske skrbi za najmlađe pacijente.

Donacija OB Zadar_foto2

Bližimo se iznosu od 10 milijuna doniranih kuna

Donacija Odjelu pedijatrije Opće bolnice Zadar dio je dugogodišnjeg humanitarnog projekta “Činim dobro svaki dan“ i American Express kartice sa srcem. Kako bi strateški uložiti u budućnost djece i mladih, u posljednjih smo devet godina prikupili više od devet i pol milijuna kuna. Ta smo sredstva donirali kroz ukupno 30 donacija, od kojih su 23 bile namijenjene bolnicama diljem Hrvatske, a 7 je donacija uručeno ustanovama socijalne skrbi.

Projekt možete pratiti na www.cinimdobro.hr

Comments are closed.