PBZ Grupa donirala vrijedna sredstva Centru za pružanje usluga u zajednici Lipik

Objavljeno 08.12.2017.
08 prosinca, 2017

Nakon donacije Odjelu za dječje bolesti kninske bolnice, u nastavku projekta „Činim dobro svaki dan“ podržali smo razvoj Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik.

Vrijednom donacijom u iznosu od 400 tisuća kuna tako smo omogućili kupnju i uređenje kuće za organizirano stanovanje njihovih mladih štićenika. Djelatnost lipičkog Centra odnosi se na stručno savjetovanje i podršku obiteljima, no ta je ustanova, prije svega, mjesto na kojem se sustavno skrbi za djecu – njih ukupno 35.

Urucenje donacije_Lipik_1

Cilj najnovije preobrazbe sustava socijalne skrbi upravo je prilika da svi njihovi korisnici iskuse stanovanje i život u obiteljskom, privatnijem i toplijem ozračju. Kuća za organizirano stanovanje, ali i sveobuhvatna podrška stručnjaka, djeci i mlađim punoljetnim osobama bez odgovarajuće roditeljske skrbi svakako će olakšati i uljepšati svakodnevicu.

Urucenje donacije_Lipik_3

Niz od 32 donacije nastavlja se i dalje

Napretkom inicijative „Činim dobro svaki dan“ i uz pomoć American Express kartice sa srcem,  PBZ Grupa i PBZ Card kontinuirano i s uspjehom podržavaju projekte važne za dobrobit djece i mladih. Za projekte „Praćenje djece s neurorizicima“ i “Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi” tako smo do kraja studenog ove godine prikupili više od 11 milijuna kuna.

Uz pomoć 24 donacije, diljem zemlje su nabavljeni vrijedni medicinski uređaji, a 8 je donacija omogućilo obnovu prijeko potrebne opreme u ustanovama socijalne skrbi.

Napredak projekta i dalje možete pratiti na www.cinimdobro.hr

Comments are closed.