PBZ 40. donaciju u sklopu projekta „Činim dobro svaki dan“ donirao Odgojnom domu Ivanec

Objavljeno 18.10.2019.
donacija
18 listopada, 2019

Da je projekt PBZ Grupe „Činim dobro svaki dan“ zaista jedan od najuspješnijih, pokazuje i četrdeseta donacija koja je danas uručena Odgojnom domu Ivanec. Zahvaljujući iznosu od gotovo 350.000 kuna, korisnici Odgojnog doma Ivanec dobili su teretanu, uređenje nogometnog igrališta, ali i opremljenu senzornu i informatičku sobu.

Dosad skupljeno više od 18 milijuna kuna

Projekt „Činim dobro svaki dan“ pomaže čak dva nacionalna projekta koji za cilj imaju poboljšati život djeci i mladima. Riječ je o projektu „Za bolji život djece u domovima socijalne skrbi“  Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te projektu „Praćenje djece s neuro rizicima“ Ministarstva zdravstva.

Sredstva se prikupljaju tako da za svaku transakciju napravljenu American Express karticom sa srcem i Visa karticom sa srcem PBZ izdvaja po jednu kunu, i to bez dodatnog troška za korisnike kartice. Dosad se na taj način prikupilo više od 18 milijuna kuna. Čak 29 donacija bilo je namijenjeno pedijatrijskim odjelima i dječjim bolnicama. 11 donacija, uključujući i ovu posljednju, namijenjeno je bilo ustanovama socijalne skrbi.

donacija

Donacija poboljšava kvalitetu života

Odgojni dom u Ivancu već dugi niz godina pruža socijalne usluge djeci i mlađim punoljetnim osobama s problemima u ponašanju i teškoćama mentalnog zdravlja. Danas je tamo 40-ak štićenika, a uručenju ove vrijedne donacije nazočili su Elvis Gotal, ravnatelj Odgojnog doma Ivanec, Mislav Blažić, predsjednik Uprave PBZ Carda te Maja Vučinić-Knežević, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Nadam se da će novoopremljene učionice i nogometno igralište omogućiti kvalitetniju nastavu i izvannastavne aktivnosti korisnika ovog doma. S našim projektom „Činim dobro svaki dan“ pomogli smo najranjivijim skupinama diljem naše zemlje. Nadam se da će ova donacija korisnicima doma dati pozitivan impuls, odnosno da će im omogućiti da lakše svladaju izazove s kojima se svakodnevno susreću te da će njihove živote učiniti kvalitetnijima –  rekao je Mislav Blažić.

– Zahvaljujući donaciji PBZ Grupe opremili smo i sobu za relaksaciju – prostor koji smiruje i kod korisnika stvara osjećaj sigurnosti, ali se jednako tako koristi i u svrhu poticanja učenja i socijalne interakcije te smanjivanja nepoželjnih ponašanja, što dovodi do konačnog cilja, a to je poboljšanje kvalitete života korisnika – istaknuo je Elvis Gotal. Maja Vučinić-Knežević dodala je kako su doprinos i donacije PBZ Grupe izuzetno značajne kako iz profesionalnog tako i emocionalnog te ljudskog aspekta.

Comments are closed.