Otvorene prijave za prvi Europski kviz o novcu

Objavljeno 13.02.2018.
kviz-novca
veljača 13, 2018

U online natjecanju sudjelovat će timovi učenika 7. i 8. razreda osnovnih škola i 1. razreda srednjih škola iz 30 zemalja. Sve zainteresirane škole mogu se prijaviti za sudjelovanje do 26. veljače 2018. na kviz@hub.hr.

Nacionalno izdanje Europskog kviza o novcu održat će se 16. ožujka, a dvoje mladih iz pobjedničkog razreda i pratnja otputovat će u Bruxelles. U Belgiji će 8. svibnja 2018. prisustvovati Europskom finalnom natjecanju, gdje će moći osvojiti i vrijednu novčanu nagradu.  

Europskim kvizom o novcu obilježava se Europski tjedan novca, a organizira ga Hrvatska udruga banaka u suradnji sa Štedopisom, Institutom za financijsko  obrazovanje i uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske. Kroz učenje, pripreme za natjecanje te sam kviz, timovi učenika od 13 do 15 godina imat će priliku doznati nešto više o ključnim financijskim pojmovima i raspolaganju novcem, a sve s ciljem jačanja financijske pismenosti djece i mladih.

 

Projekt Europske bankovne federacije spaja prednosti online učenja i atraktivnost kviza. Svi će prijavljeni timovi iz čak 30 europskih zemalja tako u natjecanju sudjelovati u isto vrijeme. Time će se priključiti učenicima iz brojnih zemalja poput Albanije, Austrije, Belgije, Francuske, Grčke, Mađarske, Njemačke, Islanda, Irske, Italije, Latvije, Litve, Liechtensteina, Luksemburga, Nizozemske, Srbije, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švedske, Ujedinjenog Kraljevstva i drugih. Prema rasponu dobi, prvi Europski kviz o novcu moći će zaigrati učenici završnih razreda osnovnih škola te prvog razreda srednjih škola.

Odvijat će se putem internetske veze i YouTube kanala na poznatoj Kahoot! platformi. Uz njezinu se pomoć diljem svijeta testira znanje učenika na inovativan način, a u ovom će projektu omogućiti interaktivnu i zabavnu financijsku edukaciju iz područja financijske pismenosti i usluga, novca, matematike, kibernetičke sigurnosti, online plaćanja i Europske unije.

Sudjelovanje škola je besplatno, a prijaviti se mogu do 26. veljače na kviz@hub.hr Sve informacije o registraciji razreda i škola te pristupu kvizovima za vježbu možete doznati na www.hub.hr te na www.stedopis.hr

Comments are closed.