Obilježavanje Svjetskog dana štednje

Objavljeno 30.10.2020.
30 listopada, 2020

U sklopu međunarodne inicijative Intese Sanpaolo i Muzeja štednje u Torinu  – Umjetnost štednje, Privredna banka Zagreb će i ove godine 31. listopada obilježiti Svjetski dan štednje.

Svjetski dan štednje prigodno obilježavamo online sadržajem

Povodom inicijative Umjetnost štednje pokrenute 2017. godine, PBZ je formirao tim od 50 edu-volontera koji su do sada u 57 škola diljem zemlje proveli više od 215 radionica za djecu. Ove godine je sav sadržaj prilagođen trenutnoj izvanrednoj situaciji uzrokovanoj pandemijom pa tako PBZ, u suradnji s Muzejom štednje u Torinu, priprema video edukativni materijal za djecu u dobi od 6 i 10 godina pod nazivom „Cijena naših snova“, a uoči Dana štednje omogućen je i virtualni posjet Muzeju štednje. Za ulaz kliknite na poveznicu: https://www.museodelrisparmio.it/VTour/MDR_EN/

PBZ je pokrenuo i natječaj za djecu zaposlenika na temu štednje – djeca mlađa od 10 godina mogu sudjelovati u natječaju izradom crteža na temu „Želje za koje štedimo“, dok djeca od 10 do 14 godina mogu sudjelovati pisanjem sastavka na temu „Zašto je važno štedjeti?“. Na natječaj je već pristiglo preko 70 radova djece zaposlenika.

Temeljem dosadašnje dobre suradnje s HGK u aktivnostima iz područja financijske pismenosti, PBZ je pozvan sudjelovati u obilježavanju Svjetskog dana štednje davanjem izjave za njihov panel na temu štednje u čemu je sudjelovao naš kolega Nikola Kesler, pomoćnik izvršnog direktora, Affluent klijenti.

Comments are closed.