Sve što trebate znati o kontroliranju troškova online dječjih igrica

Objavljeno 03.05.2018.
Kontroliranje troškova
svibanj 03, 2018

Već je jedan trenutak nepažnje dovoljan da po vašoj kartici nastanu neželjeni troškovi online dječjih igrica. U nastavku doznajte kako kontrolirati ovaj oblik troškova, ali i spriječiti takvu neugodnu situaciju u budućnosti.

Pažljivo pročitajte pravila i uvjete

Prije otvaranja računa i unošenja podataka o kartici, poželjno je da se upoznate s pravilima i uvjetima korištenja igrice. Obratite pozornost na informacije poput toga je li besplatno samo preuzimanje ili i korištenje igrice. Razni novčići, dijamanti, štitovi i škrinje s blagom možda na prvi pogled izgledaju bezazleno, no ako se naplaćuju, mogu vam stvoriti dodatne troškove.

Povezani računi čuvaju vaš novčanik

Vjerojatno već znate da otvaranje osobnih e-mail adresa nije poželjno kad su maloljetnici u pitanju. Radije povežite djetetov račun s vašom e-mail adresom. Ovo je odlična metoda za kontrolu troškova. Na vašu e-mail adresu pristizat će obavijesti o korištenju kartice svaki put kada se na uređaju vašeg djeteta izvrši transakcija. Tako ćete pravovremeno moći reagirati u slučaju eventualnih neplaniranih troškova.

Kreirajte obiteljski račun

Znate li da možete otvoriti račun pod opcijom “family”? Ova vam funkcionalnost omogućava da imate zajednički obiteljski račun te da na njega dodate druge članove obitelji. Ova opcija je izrazito korisna jer putem nje vašemu djetetu možete ograničiti kupovinu samo uz vaše odobrenje, i to pomoću funkcionalnosti “pitaj prije kupovine”.

Zaključajte preuzimanje aplikacija

Jedan od koraka do potpune zaštite je postavljanje lozinke za svako preuzimanje aplikacije iz web trgovine. Tako možete postaviti ograničenje na vašim uređajima kako bi spriječili kupovinu.

Što ako ipak dođe do neželjenog troška?

Većina nas misli kako u trenutku nastanka neželjenog troška više nema povratka. No, to nije uvijek točno. Posjetite web trgovinu ili web stranicu na kojoj je igrica preuzeta i pročitajte kako i u kojem roku možete prijaviti eventualne neželjene troškove.

 

PBZ-card-infografika

Comments are closed.