U organizaciji PBZ-a Italia Soccer Camp okupio 150 malih nogometaša

Objavljeno 06.07.2019.
06 srpnja, 2019

Na pet dana stadion NK Trnja postao je dom svim mladim nogometašima koji su dobili priliku učiti o tajnama svoga sporta od najboljih trenera koji su sportski odgojili neke od vrhunskih svjetskih nogometaša. Sve to zahvaljujući PBZ-u koji je organizirao nogometni kamp Italia Soccer Camp. Na kraju krajeva, PBZ je već dugogodišnji sponzor Hrvatske nogometne reprezentacije pa i ne čudi da su lijepe nogometne priče uvijek dobrodošle.

Red treninga, red druženja

150 klinaca, među kojima su bili i štićenici Dječjeg doma Zagreb, uživali su u druženju i treningu. Svladavali su tehniku, učili o taktici i popravljali svoja dosadašnja iskustva u timskom radu. Dok se na terenu mogla osjetiti želja za pobjedom, izvan njega druženje i sklapanje novih prijateljstava bilo je najvažnije.

nogometni-kamp3

Kamp se održavao svaki dan između 17 i 20 sati. Za vrijeme trajanja utakmica, osim suigrača iz kampa, podršku s tribina dobivali su i od svojih roditelja. Troje najboljih polaznika kampa u Zagrebu uživat će iduće ljeto na Italia Soccer Camp Day događaju koji će se održati u Italiji. Tamo će mladi nogometaši trenirati u sportskom centru Centro Tecnico Federale FIGC u Covercianu, uživat će u muzeju nogometa te će glasno navijati na utakmici talijanske nogometne lige Serie A.

Jedva čekaju idući kamp

Treninzi mladih talentiranih nogometaša možda jednog dana rezultiraju i igranjem u reprezentaciji. Jer, dres „repke“ san je svakog klinca u kampu. Stoga i ne čudi da je nastala potpuna euforija, ali i želja za što boljim pokazivanjem vještina, kada je na teren NK Trnja došao izbornik Zlatko Dalić.

Na pitanje žele li i iduće godine nastaviti s brušenjem svojih nogometnih vještina, svih 150 polaznika u glas je potvrdno odgovorilo. Velikim „da“ PBZ je dobio najveće priznanje i pohvalu svojoj organizaciji.

Galeriju fotografija potražite na našoj Facebook stranici.

Comments are closed.