Gradski vrt Mandlova dobio sportsku zonu

Objavljeno 14.10.2016.
listopad 14, 2016

Zagrebački Gradski vrt Mandlova dobio je vlastitu sportsku zonu u kojoj će vlasnici vrtnih parcela, osim sadnje i uređenja svojih vrtova, moći uživati i u raznom sportskom sadržaju. Na svečanom otvorenju 10. listopada zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i pročelnik Gradske uprave za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk donirali su vlasnicima parcela Gradskoga vrta sportsku zonu te golove za odbojku i mali nogomet. Gradonačelnik je simbolično ispucao i loptu prema novopostavljenom golu, a pravi sportski duh nastavljen je i najavom rekreativnog igranja odbojke Odbojkaškog Kluba Maksimir i vlasnika vrtnih parcela Gradskog vrta Mandlova.

Urbani_Vrtovi

Otvorenju su, uz glavne organizatore projekta Urbani vrtovi 24sata, Radio Kaj i Grad Zagreb, nazočili i brojni partneri koji su svojim donacijama i programom uveličali manifestaciju. Nastupio je i ansambl Gradskoga kazališta Komedija izvedbom točke iz mjuzikla “Mamma mia”. Otvorenje je bilo popraćeno bogatim zabavnim i gastronomskim programom, a Marko Jovanović, chef pivnice Zagrebačke pivovare Pivana, priredio je jesenski gulaš za sve prisutne.

Na događaju je proglašen i najuređeniji gradski vrt Zagreba – Gradski vrt Sopot, koji je dobio i prigodnu nagradu Privredne banke Zagreb.Privredna banka Zagreb, kao prijatelj i partner ovoga projekta, podržava ovu društveno odgovornu akciju sa željom da se pridonese podizanju svijesti građana o važnosti očuvanja našega okoliša, važnosti zdrave i prirodne prehrane te podizanju kvalitete života“, izjavila je Marija Gačić Nimac, izvršna direktorica komunikacija i oglašavanja PBZ-a.

Urbani_Vrtovi

Projekt Urbani vrtovi pokrenuli su 2013. godine Grad Zagreb, 24sata i Radio Kaj, a Privredna banka Zagreb kao partner aktivno sudjeluje već treću godinu. Projekt omogućuje ljudima koji žive u stanovima da dobiju svoj komadić zemlje na kojemu mogu sami uzgajati hranu, doći u dodir s prirodom, kretati se, ali i družiti sa susjedima. Ovim događanjem završena je ovogodišnja sezona urbanih vrtova koja je počela otvaranjem Gradskoga vrta u Samoboru, nakon čega je uslijedilo otvaranje drugog velikogoričkog vrta te donacija sportske zone vrtu u zagrebačkom Stenjevcu u lipnju.

Comments are closed.