Europski tjedan novca obilježavamo inicijativom Umjetnost štednje

Objavljeno 12.03.2019.
Trening_trenera
12 ožujka, 2019

Umjetnost štednje je inicijativa Intesa Sanpaolo grupe, koja je nastala u torinskom Muzeju štednje te za cilj ima provođenje financijske edukacije svih dobnih skupina kroz brojne aktivnosti. Privredna banka Zagreb, kao i sve ostale članice grupacije, provodi ovu inicijativu od listopada 2017. godine uz pomoć svojih vrijednih volontera.

50 volontera, 43 škole, 20 gradova i 177 radionica

Privredna banka Zagreb formirala je tim od 50 izvanrednih volontera, koji su do sada proveli 177 radionica za djecu u osnovnim i srednjim školama. Ponosni smo na činjenicu da smo svoje znanje u području financija imali priliku podijeliti s učenicima u čak 43 škole i 20 hrvatskih gradova.

Ovogodišnji Svjetski i Europski tjedan novca, odlučili smo obilježiti nastavkom ove inicijative. Tako će naših 17 PBZ EduVolontera održati radionice u školama i nastaviti širiti znanja u području financija s učenicima u Osijeku, Splitu i Zagrebu.

Pored pokrenutih radionica u osnovnim školama pod nazivom „Djeca i štednja“ i „Ti odlučuješ“, PBZ će provesti i edukaciju za srednjoškolce kroz radionice pod nazivom „Financijski savjetnik“. Također, od ove godine učenike osnovnih škola od 5 do 8 razreda, naši će volonteri poučiti i o važnoj temi “Sigurnost na internetu”.

Muzej u školi, škola u muzeju

Bankovni Muzej Privredne banke Zagreb u sklopu obilježavanja Europskog tjedna novca otvara svoja vrata školama. Inicijativom „Muzej u školi, škola u muzeju“, organiziranim posjetima škola PBZ-ovim poslovnicama nastojat ćemo mladim generacijama prenijeti znanje o povijesti novca i štednje.

Više znamo, bolje razumijemo

U suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, u sklopu projekta „Više znamo, bolje razumijemo“, Privredna banka Zagreb sudjeluje u edukaciji učenika i profesora srednjih škola. Želimo učenicima i profesorima približiti osnovne pojmove i principe poslovanja banaka, štednje i osiguranja depozita, platne kartice, plaćanje putem interneta, mobilno bankarstvo te upravljanje osobnim financijama.

Važnost ovog projekta prepoznali su i HANFA, investicijski fondovi te društva za osiguranje, koji također sudjeluju u ovome projektu važnome za financijsku pismenost mladih.

Pozivamo sve škole zainteresirane za neku od radionica da nam se jave putem e-maila na adresu EduVolonteri@pbz.hr.  

 

Comments are closed.