EIF i PBZ potpisali Ugovor o garanciji u sklopu Erasmus+ programa u Hrvatskoj

Objavljeno 24.10.2018.
erasmus-studenti
listopad 24, 2018

Europski investicijski fond i Privredna banka Zagreb potpisali su prvi Ugovor o garanciji u sklopu Erasmus+ programa u Hrvatskoj, kako bi omogućili kreditiranje mobilnim studentima diplomskih studija. Ovim sporazumom pruža se financijska potpora hrvatskim studentima, koji žele završiti diplomski studij u jednoj od 33 zemlje koje sudjeluju u provedbi Erasmus+ međunarodne razmjene.

Krediti za studente po povoljnim uvjetima

Sporazum vrijedan 600.000 eura, koji je sklopljen između EIF-a i PBZ-a, prvi je u Hrvatskoj u sklopu Erasmus + programa kojeg financira Europska unija i kojim upravlja Europski investicijski fond. Krediti za studente osigurani su po povoljnim uvjetima zahvaljujući potpori Europske Unije.

“Drago mi je što smo u Hrvatskoj potpisali naš prvi Erasmus+ ugovor o garanciji za kredite za diplomski studij ugovoren s Privrednom bankom Zagreb. Ovaj novi program pomaže u premošćivanju financijskog jaza s kojim se suočavaju studenti pri odabiru diplomskog studija u drugoj zemlji. Potpora Privrednoj banci Zagreb za pokretanje ovog novog proizvoda podržava mobilnost studenata s visokim potencijalom, koji će biti od ključne važnosti za rast i stvaranje inovacija u Europi.”, izjavio je Pier Luigi Gilibert,  izvršni direktor EIF-a.

Erasmus + krediti dostupni tijekom prvog kvartala 2019. godine

Zahvaljujući podršci Europske unije, novi program Erasmus+ garancije omogućava EIF-u pružanje ograničenih jamstava i kontra jamstava financijskim posrednicima koji odobravaju kredite studentima koji žele studirati na diplomskom studiju u jednoj od zemalja u Erasmus+ programu.

Erasmus plus krediti bit će dostupni u PBZ-u tijekom prvog kvartala 2019. godine po povoljnim uvjetima kreditiranja uz atraktivnu kamatnu stopu bez naknada i roditeljskog ili skrbničkog jamstva, odnosno sudužnika.

“Iznimno nam je zadovoljstvo što je PBZ prva banka u Hrvatskoj koja sudjeluje u Erasmus+ programu, čime smo još jednom pokazali našu predanost kontinuiranom razvoju adekvatnih rješenja koja prepoznaju trenutne potrebe klijenata te ih ispunjavaju na vrlo učinkovit i konkurentan način. Studenti su pokretačka snaga društva, a Erasmus plus kredit je proizvod kreiran za one studente koji žele unaprijediti svoje znanje i steći viši stupanj obrazovanja u sklopu odabranih diplomskih studijskih programa u inozemstvu.”, rekao je o ovom Ugovoru Dinko Lucić, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb.

Comments are closed.